BIST 10.730
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.502,67
HABER /  POLİTİKA

AK Partiden o vekile yanıt!

Alkollü şekilde polis denetimine takılan ve polislerle yaptığı tartışma cep telefonuna kaydedildiği için partisinden istifa etmek zorunda kalan vekile AKP'li vekilerden yanıt geldi.

Abone ol

Alkollü şekilde polis denetimine takılan ve polislerle yaptığı tartışma cep telefonuna kaydedildiği için partisinden istifa etmek zorunda kalan AK partili vekile bugün AK Parti'den yanıt geldi.

Hakkında ihraç kararı çıktıktan sonra bir basın toplantısı düzenleyerek, zehir zemberek sözlerle partisinden istifa eden Feyzi İşbaşaran: "Başkomiserin Başbakanı, ben oğluma gemicik almadım. Baydemir 7 sülalenize düz gitti, hazmettiniz " sözleriyle gündeme damgasını vurmuştu...

YİĞİTLİK BENDE KALSIN DİYE İSTİFA ETTİ

AK Partili Hüseyin Çelik ile Abdülkadir Aksu ise bugün İşbaşaran'ın sözlerini şöyle değerlendirdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "(Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran) ihraç edileceğini bildiği için herhalde ’yiğitlik bende kalsın’ deyi istifa etti" dedi.

KAMUOYU CİDDİYE ALMAZ

Hüseyin Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaretinde, Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın AK Parti’den istifa etmesi ve açıklamalarıyla ilgili sorusunu yanıtladı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulunun, istifasından önce İşbaşaran’ın tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Müşterek Disiplin Kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verdiğini hatırlatan Çelik, şunları söyledi: "Zaten ihraç edileceğini bildiği için herhalde ’yiğitlik bende kalsın’ diye istifa etti. Ama partiden ayrıldıktan sonra yapılan bu konuşmalar, çok itibar edilir konuşmalar değil. Kamuoyu da bunu ciddiye almaz.

Birisiyle evlisiniz. Karı-koca 20-30 yıl aynı yastığa baş koyar ama ayrılınca birbirinin aleyhine konuşmaya başlarlar. Kimse bunları da hoş karşılamaz. Yıllar yılı bir partide siyaset yaparsın ama günün birinde yollarınız ayrılır. Kalkıp haddi aşan, yakışıksız, adeta hakeretvari bazı ifadeler kullanırsanız, bütün bu kem sözler sahibine döner, kimse buna itibar etmez.
Adama, ’Oradayken niye bunları söylemedin?’ diye sorarlar." Hüseyin Çelik, İşbaşaran’ın partiden istifasının, kendi takdiri olduğunu sözlerine ekledi.

'ÇOK YAKIŞIKSIZ LAFLAR'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, AK Parti’den istifa eden Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın dün yaptığı açıklamalarla ilgili soruları, "Çok yakışıksız buldum. O lafları, ona yakıştıramadım. Bir dönem başından beri partimizin milletvekili olarak hizmet etmiş bu zat, parti MYK’sı tarafından tedbirli olarak ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir. O da onu beklemeden istifa etmiş. Ancak, o söylediği laflar hiç yakışmadı. Çok yakışıksız laflar" diye cevapladı.