BIST 10.557
DOLAR 32,18
EURO 35,12
ALTIN 2.427,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'a helva, vatandaşa ayva!

Kastamonu mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'a yüklendi!..

Abone ol

Kastamonu mitingde partililere hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Ekim 2002'de Kastamonu'da yaptığı bir konuşmada, "Un var, şeker var, yağ var. Helvayı yapacak bir iktidara ihtiyaç var. Bizi mutfağa sokmuyorlar. İzin verin mutfağa girelim. Helvayı yapalım" dediğini anımsatarak, "Kastamonulular izin verdiler. Erdoğan mutfağa girdi, helvayı yaptı. Erdoğan'a helva düştü, vatandaşa da ayva." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Helva yapacağız dediler, köşeyi döndüler, hepsi han-hamam sahibi olmuş. Vatandaş yine köşede bekliyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Kastamonuluların Başbakan'a seslenmesi lazım: 'Sana güvendik oy verdik, helvayı yaptın; ama bize işsizlik düştü'. O yüzden diyeceksiniz ki: 'Şimdi 12 Eylül'de anayasa getiriyorsun, aynen 2002'de söylediğin gibi konuşuyorsun. 12 Eylülcülerden hesap soracağım diyorsun. Hangi hesabı soracaksın'" dedi.

DARBE DÖNEMİ EDEBİYATI BİTMİŞTİR

Başbakan Erdoğan'ın 27 Nisan'da hükümete e-muhtıra veren Büyükanıt'a Bakanlar Kurulu kararı ile 'Üstün Hizmet Madalyası' verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, hükümetin 27 Nisan'daki muhtıradan hesap sormaması durumunda, bu hesabı iktidar olduğunda kendisinin soracağını ifade ederek, ''Darbe dönemi bitmiştir, darbe dönemi edebiyatı da bitmiştir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında dokunulmazlıkları kaldıracağız. Bir milletvekili yolsuzluk yapmışsa gidip hesabını mahkemelere verecek. Siyasette hesap vermek onurlu bir görevdir. Recep Bey 'Ben kimseye hesap vermem' diyor. Ne demek 'Kimseye hesap vermem?' Eğer hesap vermezsek köşeyi döneriz, halk yoksullaşır" şeklinde konuştu.

Anayasa değişiklik paketi ile memura zam yapılacağı yönünde propaganda yapıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Erdoğan'ın kendisine e-muhtıra veren paşaya madalya için Bakanlar Kurulu'nu toplamasına karşın memura zam için Bakanlar Kurulu'nu toplamadığını'' savundu. Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'ne gittikleri için eleştirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, esnaf ve emekli için Anayasa Mahkemesi'ne gittiklerini belirtti.

“DİN İMAN EDEBİYATI YAPMASIN BANA”

Başbakan'ın Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Irak'ta milyonlarca insan öldürüldü. Binlerce kadına tecavüz edildi. Çocuklar öldü. Recep Bey'in sesi çıktı mı? Niye konuşmadı. Çünkü eşbaşkan. Onun için din iman edebiyatı yapmasın bana. Maskesini aşağı indireceğiz onun" dedi.

Erdoğan'ın kendisini hor görmek için 'Efendi', 'Memur Kemal' dediğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, "27 yıl memurluk yaptım bir Allah'ın kulu bana 'Kalpazan Kemal' demedi. Onurlu, yiğit, dürüst dediler. kimse bana 'Alın terini sömürdün, kul hakkı yedin' demedi. Ben onurumla çalıştım" dedi.