BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a Fransa'da sıkı güvenlik

Başbakan, Fransa temasları sırasında olağanüstü güvenlik önlemleriyle korunuyor.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da devam eden "Türkiye Mevsimi" etkinliklerinin kapanış törenine katılmak üzere Paris'e geldi. Başbakan Erdoğan'ın Paris'e gelişi dolayısıyla kaldığı Ritz Oteli'nde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi. Türkiye'den ilk defa "Dark" isimli bir polis köpeği de Paris'e getirildi.

Başbakan Erdoğan'ı havaalanında Fransa'nın Avrupa İşlerinden sorumlu Bakanı Pierre Lelouche karşıladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tören kıtasını denetledikten sonra, Türk ve Fransız milli marşları çalındı.

Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış ile Çevre Bakanı Veysel Eroğlu da Paris'e geldi.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da öğle saatlerinde ayrı bir uçakla Türkiye Mevsimi kapanış etkinliklerine katılmak üzere Paris'e geldiler.

Başbakan Erdoğan'ın Paris'e gelişi dolayısıyla kaldığı Ritz Oteli'nde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

Türkiye'den ilk defa "Dark" isimli bir polis köpeği de Paris'e getirildi.

Versay Sarayı'ndaki operada bu akşam düzenlenecek olan "Türkiye Mevsimi"nin kapanış etkinliği "Müsenna" adlı gösteriyi izleyecek olan Erdoğan, Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher ile gösterinin ardından verilecek resepsiyona da katılacak.

Başbakan Erdoğan, yarın Sarkozy ile öğleyin çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Erdoğan, Başbakan François Fillon, Meclis Başkanı Bernard Accoyer, Senato Başkanı Gerard Larcher ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak.

Erdoğan'ı görüşmelerinde, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkiler, Türkiye'nin AB üyelik süreci ile diğer ikili ve bölgesel konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

Aynı gün Fransız İş Adamları Derneği (MEDEF) temsilcileriyle görüşecek olan Erdoğan, akşam saatlerinde Fransa'daki Türk vatandaşlarına Zenith konser salonunda hitap edecek. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından önce "Antakya Medeniyetler Korosu" konser verecek. Erdoğan, aynı gün Paris'ten ayrılacak.

Ekonomik projeler

Fransa Dışişleri Bakanlığı cuma günü yaptığı açıklamada, Paris'in Ankara ile ekonomik ilişkileri daha fazla geliştirmek istediğini, Başbakan Erdoğan'ın resmi ziyaretinde ulaştırma, enerji ve altyapı alanlarında yeni işbirliği projelerin de ele alınacağını bildirmişti.

Fransa'nın Türkiye ile ekonomik ilişkileri geliştirmek istediği ifade edilen açıklamada, 2009 yılında 10 milyar avro olan ticaret hacminin 2012 yılına kadar 15 milyar avroya çıkartılmasının hedeflendiği belirtilmişti.

Açıklamada, ikili ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayan bu ziyaretin, iki ülke arasında Afganistan, Orta Doğu ve İran gibi konuların da ele alınmasına olanak sağlayacağı kaydedilmişti.

Fransa'nın topraklarında terör örgütü PKK ile her türlü mücadeleyi verdiği hatırlatılan açıklamada, terör örgütünün ayrıca AB'nin terör örgütü listesinde yer aldığına işaret edilmişti.

Açıklamada, "Fransa, Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi sürecine destek vermektedir" ifadesi kullanılmıştı.