BIST 10.176
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.401,00
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'a Allah'la Kandırma Projesi ödülü!

CHP'li ilahiyatçı Özkes AK Parti'nin dini istismar ettiğini ileri sürerek Erdoğan'a Allah'la Kandırma Projesi ödülü verilmesini istedi

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Başbakan Erdoğan'ın Libya'dan aldığı İnsan Hakları Ödülü'nün tartışması sürerken CHP'nin ilahiyatçı PM üyesi İhsan Özkes'ten bir başka ödülle ilgili tartışma yaratacak sözler geldi.

Başbakan Erdoğan'a Kuveyt tarafından verilen "Üstün Müslüman Şahsiyet Ödülü"nü eleştiren Özkes, İslam dininde insanların eşit olduğunu bir üstünlüğün söz konusu olamayacağını savunarak, "İslam tarihinde böyle bir unvan ve ödül hiç duyulmuş ve görülmüş müdür?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan ve AK Parti'nin dini istismar ettiğini ileri süren Özkes'in Başbakan Erdoğan için başka ödül önerileri var:

"Allah'la Kandırma Projesi Ödülü, 'Din İstismarında Rekor Kırma' veya 'İktidar İçin Dini Kullanma' plaketi"

CHP'nin yeni Parti Meclisi üyesi emekli müftü İhsan Özkes kendi internet sitesinde Başbakan'ın Kuveyt'te Şeyh el Ahmed Uluslararası Hayır İşleri Ödülü kurulundan aldığı 'Üstün Müslüman Şahsiyet Ödülü'nü eleştirdi. Yaklaşan seçimler öncesi dini duyguları okşayıcı farklı söylem ve eylemlerin arttığını ileri süren Özkes yazısında şu noktalara dikkat çekti:

- Çoğunluğu Müslüman olan bir memlekette 'söz konusu din olunca gerisi teferruat' oluyor, iktidarların asıl yapması gerekenler unutuluyor ve önceliği din alarak seçimler sonuçlanıyor. Hemen her seçim böyle geçiyor ve olan millete, memlekete oluyor. Din üzerinden saltanat kuranlar Karun gibi servet biriktirip sadece ahbap-yaranı memnun ediyor. Bu kirli ve çirkin oyunlar yıllardır sürüp gidiyor.

- Din üzerinde oynanan bu oyunlara bakınca birilerine Allah'la Kandırma Projesi Ödülü veya 'Din İstismarında Rekor Kırma', 'İktidar İçin Dini Kullanma' plaketi verilse daha isabetli olur diye düşünüyorum.

- "Üstün Müslüman Şahsiyet Ödülü" Cumhuriyet Halk Partili birine verilse idi; milyonlarca ses yükselir ve böyle bir ödülün İslam'da olmadığı haykırılırdı. Peki, şimdi hiç kimsenin ve hiçbir dini kurum ve otoritenin gıkı çıkmıyorsa, sebepleri üzerinde düşünülmez mi? Yüce dinimizde "Üstün Müslüman Şahsiyet Ödülü" kavramı asla yoktur ve olamaz. Yüce Allah "Allah katında en değerli olanınız Allah'a en yakın olanınızdır" (49. Sure Hucurat Suresi ayet, 13) buyurmuştur.

- Peki, Allah'a en yakın olanı Allah'tan başka kim bilir? Hazreti Ebu Bekir mi, Hazreti Ömer mi, Hazreti Osman mı, Hazreti Ali mi, Sevgili Peygamberimizin ciğerpareleri Hazreti Hasan mı ve Hazreti Hüseyin mi 'Üstün Müslüman Şahsiyet' unvanı iddiasında bulunmuşlardır? 1400 yıllık İslam tarihinde hangi İslam bilgini "Üstün Müslüman Şahsiyet" iddiasında bulunmuştur?İslam tarihinde böyle bir unvan ve ödül hiç duyulmuş ve görülmüş müdür? Nedir bu din istismarında kural tanımazlık?

- Allah, yüce İslam'ı kimseye siyaset malzemesi olarak göndermedi, yeryüzündeki tüm insanlığa ilahi bir din olarak gönderdi. Yeter artık din istismarına 'dur' denilmelidir. Dinine saygısı ve sevgisi olanlar, yüce İslam'ın siyaset malzemesi yapılmasına asla razı olmamalıdır.