BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.439,87
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Oscar'ın favorisi ne kadar izlendi?

Vizyona girmeden büyük yankı uyandıran The King's Speech (Zoraki Kral) geçtiğimiz cuma günü vizyona girdi.

Abone ol

Vizyona girmeden büyük yankı uyandıran The King's Speech (Zoraki Kral) geçtiğimiz cuma günü vizyona girdi.

Oscar Ödülleri için geri sayım başlamışken, başrolünde Colin Firth'ün rol aldığı ve En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar yarışına girmesini sağlayan Zoraki Kral kekemeliğiyle mücadele etmeye çalışan İngiliz Kral VI. George'un gerçek yaşam öyküsünü anlatıyor. Peki, Akademi Ödülleri için en favori filmler arasında gösterilen Zoraki Kral vizyona girdiği ilk hafta sonu Türkiye'de ne kadar izlendi?

Amerika Birleşik Devletleri'nde vizyona girdiği ilk 3 günde, 4 milyon 484 bin 352 dolar hasılat elde eden film Türkiye'de ise bu hafta 30.597 kişi tarafından izlendi ve 429.611,00 TL hasılat yaptı. Zoraki Kral, bu hafta ilk haftasını geçiren filmler arasında ise 1. sırada.

Filmin konusu;

Babası 5.George'un (Michael Gambon) ölümü ardından ve ağabeyi Edward'ın (Guy Pearce) Amerikalı Wallis Simpson'a olan skandal aşkı yüzünden tahttan feragat etmesi üzerine, Bertie (Colin Firth) istemeye istemeye Krallık görevini devralmak zorunda kalır. Aile içinde "Bertie" adıyla bilinen Albert, çocukluğundan beri büyük zorluklar yaşadığı, alay konusu olduğu kekemeliği yüzünden Krallık görevinden, yapmak zorunda kalacağı konuşmalardan dehşete düşmektedir.

Savaşın eşiğinde olan ve acilen bir lidere ihtiyaçları olduğunu bilen eşi Elizabeth (Helena Bonham Carter) Kraliyet düzeninin zorunlu kurallarına aldırış bile etmeyen Avustralyalı çılgın konuşma terapisti Lionel Logue'u (Geoffrey Rush) takdim eder. Başta hiç uyuşamayan ikili daha sonra büyük bir aşama kaydedecektir. Terapistin, ailesinin, hükümetin ve Winston Churchill'in (Timothy Spall) desteğiyle Kral kekemeliğinin üstesinden gelir ve radyodan bir konuşma yaparak ülkesindeki insanlara güven vererek, savaş için onları birleştirir.

Kaynak: hurriyet.com.tr