BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.484,34
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Zaman yazarına hain dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde Fatih Üniversitesi öğretim görevlisi ve Zaman yazarı İhsan Yılmaz vardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için ABD'de alkol düzenlemesini 'Kuran yasaklıyor' diye sunan Zaman yazarı İhsan Yılmaz'ı isim vermeden sert sözlerle eleştirdi:

"Hatta çok daha ileriye gidip ABD'de Türkiye'yi, (Bu da çok ilginç), sürekli imam hatip okulları açıyor, alkolü yasaklıyor diye aslı olmayan ithamlarla, iftiralarla karalayan, kendi ülkesine bu iftirayı atacak, bu ihaneti yapacak kadar alçalan zavallı hale gelen hainler var."

Fatih Üniversitesi Öğretim üyesi İhsanYılmaz'ın Amerika'da faaliyet gösteren Rumi Forum'da gerçekleştirdiği bir konuşma gündemdeki yerini koruyor. Yılmaz o konuşmasında, Türkiye'de sürekli imam hatip okulları açıldığını söylemiş ve ülkenin İran olma yolunda ilerlediğini otoriterleşmeye başladığını savunmuştu.

Bugün Bezmialem Vakıf Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştiri oklarının hedefinde İhsan Yılmaz vardı.

Erdoğan, Batı medyasında tamamen yalan ifadelere dayanan, aslı mesnedi olmayan bilgi kırıntılarıyla algı operasyonu yürütülmeye çalışıldığını ifade etti.

Fransa'da ziyareti kapsamında düzenlenen toplantıda bir gazetecinin kendisine "Siz Kobani'yle ilgili olarak peşmergelere müsaade etmediniz" dediğini, kendisinin de "Bir yalan haberi bana soruyorsun. Şu söylediklerin yalan. Şu anda peşmergeler bizim topraklarımızdan geldi ve şu anda Kobani sınırında bekliyorlar. Neyi bekliyorlar biliyor musun? Erbil'den gelecek haberi bekliyorlar. Bizim topraklarımızda şu anda. Davul zurnayla üstelik Kobani sınırına geldiler. Özgür Suriye Ordusu, onlar da bizim sınırlardan geldi, şu anda Kobani'ye geçtiler. Niye böyle yalan söylüyorsunuz? Dürüst olun" karşılığını verdiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

ZAVALLI HALE GELEN HAİNLER

"Anlattığım halde inanır mısınız, bu haberin tam tersini biz ayrıldıktan sonra yayınlamışlar. Algı operasyonu böyle yürüyor. Türkiye içinden de tabii birtakım siyasiler, siyasi partiler, bir kısım medya bu algı operasyonunun değirmenine su taşıyor. Kaynakları burası. Yalan yanlış haberler. Hatta çok daha ileriye gidip ABD'de Türkiye'yi, (Bu da çok ilginç), sürekli imam hatip okulları açıyor, alkolü yasaklıyor diye aslı olmayan ithamlarla, iftiralarla karalayan, kendi ülkesine bu iftirayı atacak, bu ihaneti yapacak kadar alçalan zavallı hale gelen hainler var. Niye? Tayyip Erdoğan, imam hatip mezunu. Ben imam hatip mezunuyum, hem Eyüp Lisesi mezunuyum. Niye? İmam hatipliyi almadınız üniversitelere, gittik bir de Eyüp Lisesi'ni bitirdik. O olmazsa, biraz da buradan dedik. Bunları yaptık. Niye? Hendek atlattılar bunlar bize. Yapmadıkları kalmadı ki. Aynı şeyi yavrularımıza yaptılar. Getirdiler yok katsayı dediler. Katsayıya tabi tuttular.

İÇERİDEKİ İHANET ŞEBEKELERİ

Bu zulümlerin hepsi bu ülkede yaşandı. Şimdi hamd olsun, artık okulunu bitiren, ne katsayı, ne şu, ne bu. Serbestçe yarışa giriyor. Şunu burada tekrar söylüyorum, ne içerideki ihanet şebekelerine, ne de dışarıdan gelen algı operasyonlarına Türkiye boyun eğecek, eyvallah edecek bir ülke değildir. Kim ne yazarsa yazsın, kim hangi iftirayı atarsa atsın, hangi ihaneti yaparsa yapsın biz iç politikamızı da dış politikamızı da milletimizle birlikte kendimiz belirleriz."