BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan yine İzmirlileri kızdırdı

Başbakan Erdoğan, Hakan Şükür'ün de katıldığı TV programına katıldı!

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Hakan Şükür'e verdiği sözü tuttu ve yoğun gündemine rağmen ilk kez bir spor programına katıldı. TRT 1'de yayınlanan "1'e 1 Futbol" adlı programa katılan Erdoğan, gündeme ilişkin soruları ise kabul etmedi! Bu arada Buca'yı unutan Erdoğan, "Süper Lig'de İzmir'in takımı yok" sözleriyle İzmirlileri bir kez daha kızdırdı.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık'ta düzenlenen Libya zirvesinin ardından Hakan Şükür ve Sergen Yalçın'ın da katıldığı TRT 1'deki "1'e 1 Futbol" adlı programa katıldı. 

Erdoğan, yoğun Libya mesaisi sonrası katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları cevaplamadı. Gündemden biraz kopmak istediğini söyleyen Erdoğan, spor konuşmak istediğini ve böylelikle Hakan Şükür'e verdiği sözü de yerine getirmiş olacağını söyledi.

Türk futbolunca yabancı oyuncu sayısının artmasının daha çok ticari bir amaç güttüğünü söyleyen Erdoğan, tribünlerin istediğiyle alınan bu isimlerin Türk gençlerin önünü tıkadığını ifade etti.

İşte Erdoğan'ın sözleri:

"Şimdi Türkiye olarak, bizler bu tür sentetik cim sahalar yaparak çekirdekten itibaren yıldızlardan başlamak üzene gelecekteki bu kuşaklar yetişmiş olacak. Bir zamanlar Barcelona'da binlerce kişi alttan yetişe yetişe gelmiştir. Peki bizim takımlarda bu alt yapılar var mı? Yok tabii ki! Biraz yatırım yapıldı o zaman da  sizler çıktınız (Hakan Şükür, Sergen Yalçın).

Hepsi yukarıdan aşağıya hep yerli. Tabii bu yeni birikimden sonra bazı dersler alındı. Futbolda da bu kadar yabancı futbolcu olmasını doğru bulmuyorum. Bir defa kendi ülkemizde bunu sevdirmeliyiz. Bir kere orada oynayan her futbolcu, kendi futbolcumuzun önünü kesmeniz anlamı taşıyoruz."

Alex'i takdir ediyorum. Yaşına rağmen hala uğraşıyor. Buna rağmen gol krallığına doğru ilerliyor. Kimisi de geliyor ve gece kulüplerinden çıkmıyor. İstanbul'a gelen o kadar ünlü isim bu şehirde yok oldu. Anadolu'ya gidenlere bakıyorsunuz daha başarılılar. Hakikatten Alex futbol için çok iyi bir örnektir."

Kulüplerin bir kere kendi gençlerine güveni yok. Bu sene Galatasaray'ın durumuna bakalım. Yabancı oyuncular geldi ne oldu? Öteki tarafta diğerlerine bakıyorsunuz, Gaziantep'ti, Kayseri'ydi onlar daha başarılılar."