BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ertuğrul Sağlam'dan ayrılık sinyali

Ertuğrul Sağlam, Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada ayrılık sinyali verdi.

Abone ol

Geçtiğimiz yıl Burasaspor'u şampiyon yaparak tarihi bir başarıya imza atan Ertuğrul Sağlam zirveden 9 puan geriye düştükleri maçın ardından görevini bırakma sinyali verdi. Sağlam, 'bir daha şampiyonluk mucize ötesi' dedi. 

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 0-0 biten Ankaragücü maçına ilişkin olarak, ''İlk 45 dakikayı heba ettik, bu bölümü hiçbir şey yapmadan bitirdik'' dedi. Sağlam, maçın ardından yaptığı açıklamada,  Ankaragücü karşısında ilk yarı kötü oynadıklarını, ikinci yarı ise hem oyuncu değişiklikleri hem de sistem değişikliğiyle daha etkili olduklarını söyledi.

İkinci yarıda maçta Altidore ve Miller ile iki net pozisyon yakaladıklarını dile getiren Ertuğrul Sağlam, gelecek içinse "bırakabilirim edebilirim" sinyali verdi. Takım ve şehirde yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Eğer böyle bir yapılanma olursa ben devam ederim." dedi.

Maçın ardından LİG TV'ye konuşan Sağlam şunları kaydetti:

"Futbol adına ortaya güzel bir görüntü koyamadık. Şampiyonluk yolunda hakikaten çok değerli 2 puan yitirdik ama açıkçası böyle oynayarak yitirmek bizi açıkçası çok üzüyor. Şampiyonlukta iddialı bir ekip olarak böyle bir oyun ortaya koymamamız gerekiyordu

BİR ŞAMPİYONLUK DAHA MUCİZE ÖTESİ

Bu ülkede bir Anadolu takımın şampiyon olması mucize olarak görülüyordu. Ama bundan sonra bir başka Anadolu takımının şampiyonluğu bizi de dahil ediyorum, mucize üstü mucize olacaktır. Yani çok zor, imkansız gibi bir şey. Ligin üst sıralarında tutunabiliyorsa Avrupa kupalarına gidebiliyorsa şampiyonluk kadar önemlidir bundan sonra.

BIRAKIRIM, HERKES YOLUNA BAKAR

Şu anda üçüncü sıradayız. Önümüzdeki sezonlarda üçüncülükler falan şampiyonlukla eş değer hale gelecek. Bu yerlerde olabilmemiz için bizim çok ciddi anlamda kulüp içerisinde ve şehirde yapılanmamız gerekiyor. Eğer böyle bir yapılanma olursa ben devam ederim. Ama olmayacaksa kimseyi kandırmanın da anlamı yok. O zaman herkes kendi hedefleri doğrultusuna yoluna bakar."