BIST 10.744
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.527,18
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan YGS adaylarına sahip çıktı

CHP ve MHP'nin rant sağlamaya çalıştığını söyleyen Başbakan Erdoğan, YGS adaylarına sahip çıktı.

Abone ol

YGS'de şifre olduğuna ilişkin iddialardan CHP ve MHP'nin rant sağlamaya çalıştığını söyleyen Başbakan Erdoğan, YGS adaylarına sahip çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YGS'deki kopya iddialarına ilişkin olarak "Hiç kimsenin hak yemesine, ayrıcalık tanımasına izin vermeyiz" dedi. Kütahya'da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen Erdoğan, YGS'de kopya çekildiğine dair tek bir delil ortaya konulmadığını ifade ederek, hesaplamayla ve diğer konularla ilgili aksaklıklar varsa, bunların derhal düzeltildiğini, telafi edildiğini ve hiçbir öğrencinin mağdur edilmediğini söyledi.

Tüm iddiaların takipçisi olduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Sınava giren gençlerimizin her birinin hakkı ve hukuku bizim teminatımız altındadır. Hiç kimsenin hak yemesine, çıkar sağlamasına, ayrıcalık tanımasına imkan ve fırsat asla vermeyiz. CHP ve MHP'ye buradan sesleniyorum; gençlerin üzerinden elinizi çekin. Gençlerin zihnini bulandırmaktan, buradan rant etme fırsatçılığından vazgeçin. Onların yandaş, candaş medyasına da sesleniyorum; gençlerin hissiyatını istismardan artık elinizi çekin. Sizi çok iyi tanıyorum. Buradaki aktörleri de çok iyi biliyorum. Tüm genç kardeşlerime sesleniyorum; bu siyasetçilerin, bu medyanın istismarcı tavırlarına aldanmayın. Bunların hırsla kurdukları tezgahlara gelmeyin. Gönül huzuru içinde ikinci sınava hazırlanın. Tekrar ediyorum; tek bir öğrencimizin dahi mağduriyetine göz yummayız, yummayacağız. Öğrencilerimiz müsterih olsunlar, rahat olsunlar, bu istismarcılara kulak vermesinler."

SUÇLAMA, ÖZELEŞTİRİ YAP

Erdoğan, muhalefet partilerinden yaşanan kaset skandallarına da değinerek partisine CHP ve MHP'ye sert eleştiriler yöneltti. Erdoğan, "CHP'de kaset mağduru genel başkan gitti, kaset malulü bir genel başkan geldi. Bugünlerde MHP de kaset mağduru. Biz en başından itibaren bu ahlaksızlığa prim vermedik, bu ahlaksızlığı siyasetin malzemesi yapmaktan özenle kaçındık. CHP'si de, MHP'si de özeleştiri yapmak yerine doğrudan AK Parti'yi suçladı. Ağız birliği yaptılar AK Parti'yi suçluyorlar. Haddinizi bilin. Afyonlu ünlü hattatımız var. Hattat Karahisari. Onun hattıyla ben bunlara tekrar sesleniyorum, 'edep yahu!' AK Parti sizin kirli işlerinizin, kirli ilişkilerinizin takipçisi de meraklısı da değil. Sağa sola çamur atmayı bırakın da önce özeleştirinizi yapın. Sayın Bahçeli 'gök kubbeyi üzerine yıkacağım' diyor. Güler misin, ağlar mısın? Sen de o mecal var mı? Önce sen yönettiğin şu kadroya hakim ol." Erdoğan, kaset olaylarının partilerin genel başkanlarıyla ilişkisinin olmaması gerektiğine ve partiyi ilgilendirmeyeceğine işaret ederek, "Ama bunlar ortaya çıktığında lidere düşen, bunları tasfiye etmektir. Siyaseti kirli yapmayacağız, temiz yapacağız" dedi. Erdoğan, gayri meşru işin özeli olmayacağını ifade etti.

CHP MİLLİ ŞEFİ'Nİ DEĞİŞTİRDİ

Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DYP'nin 1991 genel seçiminde, 'iki anahtar, askerliği kısaltma, çalışma süresinin 20 yıla indirilmesi, asgari ücretten vergi almama, Erciş ve Tatvan'ın il yapılması" gibi vaatlerde bulunduğunu hatırlattı. CHP tarafından seçim sürecinde ifade edilen seçim vaatlerinin, DYP'nin 1991 yılındaki vaatlerinin tıpkısı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu benzerlik nereden geliyor acaba? Çünkü o zat CHP'ye akılzatlık yapıyor, akıl hocalığı yapıyor. Silivri'dekileri oraya transfer etmeye hazırlık yapıyor. CHP milli şefini artık değiştirmiş durumda. 1991'de o emekli siyasetçinin vaatlerini aynen kes, kopyala, yapıştır yapıyor" diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Kılıçdaroğlu, sen kendine başka hoca bul, başka akıl hocası bul. Gölgede kalma, güneşe çık. CHP ne yapıyor? Yeni milli şefleri geçmişte ne yaptıysa onu yapıyor. Biraz türban, biraz din iman, biraz KCK, bolca çete, bolca Ergenekon, sos olarak da emek siyaseti. Yahu Afyon salatasında bu kadar çeşit yok. Bu insanın midesine oturur, ülser yapar."

ÇOCUKLARA VİZE YOK!

Başbakan Erdoğan, Kanal 7'de gazetecilerin güncel konulara ilişkin sorularını cevapladı. Kızı Sümeyye Erdoğan'ın sık sık kendisine eşlik ettiği hatırlatılarak, "Kızınız siyasete girmeyi düşünüyor mu? Girerse siz nasıl bakarsınız?" sorusuna Erdoğan, "Kişisel olarak ilkem şu, ben bu makamda olduğum sürece, çocuklarımın parlamento veya yerel makamlar için görev almasına hiçbir zaman sıcak bakmam" cevabını verdi. Erdoğan, şu anda oğlunun siyasete yönelik muhabbeti olduğuna, ancak ticarete de muhabbeti olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Zaten şu an kendisinin doktorasını bitirme dönemi. Tezini hazırlıyor. Zaten böyle bir dönemde böyle bir gayretin içerisine girmelerine gerek yok."

İKİ ŞEHİR BRİFİNGİ

Başbakan Erdoğan, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde "İki Şehir Projesi" ile ilgili bri-fing aldı. Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından karşılanan Erdoğan, yaklaşık 1 saat 45 dakika burada kaldı. Erdoğan'ın burada "İki Şehir Projesi" ile ilgili brifing aldığı öğrenildi.