BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan yemin krizi için tarih verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in daveti halinde konuyu görüşmek için biraraya gelebileceklerini söyledi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in daveti halinde konuyu görüşmek için biraraya gelebileceklerini belirterek "İnşallah pazartesi gününe kadar çözülür. Cemil Bey ilgileniyor" dedi. Muhalefet Partisi CHP, Başbakan Erdoğan'ın değerlendirmesini "olumlu adım" olarak gördüklerini açıkladı.

Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaretinin ardından gazetecilere kısa bir açıklama açıklama yaptı.

Çiçek'in TBMM Başkanı seçilmesinin ardından kendisine nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirten Erdoğan, "Kendisine başarı dileklerimizi iletirken önümüzdeki dönemin de Parlamentoda birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, yasama görevini başarıyla yürütme temennilerimizi ilettik. Tabii, şu an yaşanan bazı sıkıntıları da görüşmüş olduk" dedi.

"MECLİS BAŞKANIMIZIN DAVETİNE UYARIZ"

Gazetecilerin, tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili sorunun gündeme gelip gelmediği sorusuna karşılık, Erdoğan, "Onlarla ilgili herhangi bir görüşme şu an yapmış değiliz. Bunlar zaten şu an basına yansıyan şekilleri var. Meclis Başkanımızdan malum bazı talepler var. Meclis Başkanımızın daveti halinde biz bu davete uyabileceğimiz söyledik" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU YANIT VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaretinin ardından yaptığı açıklamayı dinlemediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, TBMM'de gazetecilerin, Erdoğan'ın açıklamasına yönelik sorularını yanıtladı. Açıklamayı dinlemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu'na, gazeteciler, Erdoğan'ın "Meclis Başkanımızın daveti halinde biz bu davete uyacağız" şeklide açıklamasını anımsattı. Kılıçdaroğlu, yanında bulunan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzabeçi'yi işaret ederek, "Grup Başkanvekilimiz orada" dedi. Hamzaçebi de Erdoğan'ın açıklamasını "olumlu" bulduğunu ifade etti.

KRİZİN ÇÖZÜMÜNDE KİLİT GÜN PAZARTESİ

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin yemin krizi sorularına Genel Kurul çıkışında da yakalandı. Genel Kurul'dan ayrılırken, gazetecilerin ''Pazartesi günü yemin krizinin çözülme ihtimali var mı?'' sorusuna ''İnşallah'' karşılığını verdi. Erdoğan, siyasi parti grup başkanvekillerinin bir araya gelip gelmeyeceğine ilişkin bir başka soru üzerine, ''Cemil Bey davet ederse arkadaşlar görüşecek'' dedi. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin ''Bir öneri olur mu?'' sorusunu ise ''Bilemem, bilemem...'' şeklinde yanıtladı.