BIST 10.075
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,42
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan ve Gökçek'i hiç böyle görmediniz

Başbakan Erdoğan, TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda konuklardan birinin gösterdiği fotoğrafla yıllar öncesine döndü.

Abone ol

Davetlilerden biri Erdoğan'a, Refah Partisi İstanbul Belediye Başkanı seçildiği dönemde çekilmiş bir fotoğrafını gösterdi. Karede, aynı dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek'in de bulunması nedeniyle, Erdoğan korumalarından Gökçek'i çağırmalarını istedi. Fotoğrafta sakallı olduğu görülen Gökçek, Erdoğan ile uzun süre sohbet etti. Erdoğan da "Bizim gençlik yıllarımız" dedi.

NOTLAR

Tepeden bakmıyoruz 

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, eski CHP milletvekili olan Cumhurbaşkanlığı AB Danışmanı Zeynep Damla Gürel'e Genel Kurul locasını göstererek "Zirveden aşağısı nasıl görünüyor" diye sordu. Gürel "Tepeden bakmıyorum” karşılığını verdi. Bu esnada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de sohbete katıldı.

Gürel, Özyürek'in sorusunu aktarınca, Gül "Kimseye tepeden bakmıyoruz" diye konuştu. Özyürek "Ben rakımdan dolayı bunu vurguluyorum" diyince bu kez Gül "Resmin tamamını görmek gerek. Sadece farkları görüyoruz" dedi. Özyürek'in "Fark ne" diye sorması üzerine de Gül "Her şey güzel olacak diyoruz" karşılığını verdi ve sohbeti noktaladı.

"Memnun musunuz" gafı 

Gül, resepsiyonda Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer ve Türk eşi Nadir Gürer'le karşılaştı. Yanındaki TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e Heidemaria Gürer'i tanıtarak "eşi Türk" diyen Gül, daha sonra Heidemaria Gürer'e dönerek "Memnun musunuz" dedi.

Bir anda ortama sessizlik hakim olunca, Gül yanlış anlamayı engellemek için "Yani onu demek istemedim. Türkiye'de olmaktan memnun musunuz? Herhalde o anlamda mutlusunuzdur" diyerek durumu toparlamaya çalıştı. Gürer çifti de Türkiye'de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Uras'tan koruma sitemi

Resepsiyonda Cumhurbaşkanı'nın korumaları tarafından itilen BDP'li Ufuk Uras "Burada bu kadar korumaya ihtiyaç var mı? Burada da güvenlik zaafiyeti varsa geçmiş olsun" diye sitem etti. Uras ile korumaarasındaki diyalog sırasında araya giren Gül de Uras'ın koluna dokunarak "Dikkate alırız. Böyle şeyleri dikkate almak lazım" diye konuştu.

"Katsayıda rahatladınız mı?" 

Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a da Danıştay'ın katsayı ile ilgili son kararını ima ederek "Bu kararla rahatladınız, değil mi" diye sordu. Özcan da "Evet, çok rahatladık. Milyonlarca öğrenci bunu bekliyordu. Onlar da rahatladı" yanıtını verdi. Özcan daha sonra yaptığı açıklamada "Son bir kaç aydır ilk defa o gece rahat uyudum. Bence hala adaletsizlik var. 8 - 15 soru az fark değil" dedi.