BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan ve Gandi böyle mesajlaştı!

Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçim meydanlarındaki SMS atışmaları sizi çok güldürecek.

Abone ol

İNTERNETHABER - 12 Haziran seçimleri yaklaşırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim meydanlarındaki üsluplarının benzerliği dikkat çekmeyeya başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun YGS üzerinden AKP'ye yüklenirken kullandığı   "Şifre yaz AK Parti'ye gönder cevaplar cebine gelsin" sözlerine Başbakan Erdoğan'dan yanıt gecikmedi. Erdoğan'da, Ergenekon davasındaki tavrını hedef aldığı konuşmasında CHP'ye  memleketi Rize'den Karadeniz şivesiyle "Çete yaz, Kemala yolla, üye kartun cebune gelsun" sözleriyle yüklendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hatay Uğur Mumcu Meydanı'ndaki mitinginde AK Parti'yi YGS skandalıyla vurdu. Kılıçdaroğlu, "Gördünüz, önce 'Bizim sınavlarda şifre yok' dediler. Sonra 'sehven' dediler. Sonra 'Var' dediler. 'Var' diyen adam nerede?. Koltuğunda oturuyor. Başbakan da onu savunuyor. 1 milyon 700 bin ailenin ahı günahı onların boynundadır. Hem şifreyi kabul edeceksin hem o koltukta oturacaksın. Ancak ar damarı çatlamış olanlar bunu yapabilir. Ahlak kavramı gelişmemiş olanlar bunu yapabilir o çocuklara, ailelerine yazık günah değil mi. O genç çocukların haklarını arayacağız." diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Hükümetin şifreci olduğunu biliyorduk. En sonunda ifşa ettiler. Şifre yaz AK Parti'ye gönder cevaplar cebine gelsin" dedi.

CHP liderinin kısa mesaj benzetmesiyle yaptığı YGS çıkışına AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'dan yanıt gecikmedi. Başbakan Erdoğan, Rize Mitingi'nde meydanda açılan bir pankartı göstererek Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi:

"Eşkıyaya, çeteye, mafyaya, çapulcuya asla pabuç bırakmadık, bırakmayacağız. Sözün bittiği yerde şiddet, düşüncenin bittiği yerde eşkıyalık, insanlığın bittiği yerde vahşet başlar. Bunlar artık insanlıklarını da kaybetti. Türkiye'yi eski günlerine döndürmeye çalışıyorlar. 'Çete yaz, Kemal'a yolla, üye kartun cebune gelsun' Nasıl? Benim hemşerilerimin her yerinden zeka fışkırayi da"