BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, tahammül edemiyor!

Cumhuriyet Gazetesi çizeri Musa Kart'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili karikatürden ötürü hüküm giymesi Emre Aköz'ü kızdırdı.

Abone ol

Emre Aköz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili çizdiği karikatürden dolayı hüküm giyen Cumhuriyet Gazetesi çizerlerinden Musa Kart'ın yanında yer aldı. Aköz, Başbakan'ı sözüyle nitelendirdi.

Cumhuriyet gazetesinde çizen Musa Kart, Başbakanla ilgili bir karikatüründen dolayı hüküm giydi. 5000 YTL ödeyecek. Peki ne yapmış? Efendim 9 Mayıs 2004 tarihinde Başbakan Erdoğan'ı, 'imam hatip okullarını' temsil eden ip yumağına dolanmış bir kedi olarak tasvir etmiş. Olay bu!
Soralım: Bir başka karikatürcü Erdoğan'ı, Avrupa Birliği kapılarını açmaya çalışan bir 'koç' olarak çizseydi Başbakan onu da mahkemeye verecek miydi? Adım gibi biliyorum ki böyle bir şey olmayacaktı.
Bir soru daha: Ben burada "Erdoğan süt dökmüş kediye benzedi" desem suç mu? Değil! Ee, peki bunu çizgiyle anlatınca niye suç oluyor?
Ben karikatürü severim. Ancak şunu da bilirim: Karikatürcülerin her fikri de doğru, makul, yerinde, geçerli değildir. Ama ona da, hoşumuza gitmese de tahammül etmek gerekir. Demokrasi budur, demokratlık budur.

YAZI:Emre AKÖZ