BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan şok edecek

AK Parti'nin 8 saatlik MKYK toplantısı sürprizlere gebe oldu. Erdoğan'ın sözleri siyasi havayı allak bullak etti.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın partisinin karar organı MKYK’da cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak "Alışılagelmişin dışında şok bir karar alacağız" sözleri konuşuluyor.

Ankara'da hava değişiyor mu? Çankaya'ya çıkacak fikri çok net ifade edilmiyor artık. Çankaya fotoğrafında net görüntüler yok artık. Yerini belirsiz objeler aldı. Oysa Almanya seyahatinde "11. cumhurbaşkanı hayırlı olsun" dedirten cümleler duymuştuk.

Siyasette 24 saatin ne kadar uzun olduğu gördük Ankara'da. Düne kadar Erdoğan için 'Çankaya için gün sayıyor' diyenler 'acaba' demeye başladı. 8 saatlik MKYK toplantısındaki sözler güne damgasını vurdu: "Herkes bizim hizmet için çalıştığımızı görecek. Şok karar alacağız" dedi.

Bu sözler CNN Türk'te doğrulandı. Kanalın Ankara Temsilcisi Yavuz Oğhan canlı yayında AK Partili yetkiliye sordu. Siyasetin doğası gereği direk 'evet söyledi' diyemezdi zaten. Dolaylı yoldan liderini teyit etti.

Ankara'yı sarsan bu demecin sinyali Ağar-Erdoğan görüşmesinde verilmişti aslında. Ağar görüşme sonrası edindiği izlenimleri Altaylı'ya anlatmıştı.
Tecrübeli siyasetçi "Aday olmayacak gibi. Edindiğim intiba bu. Doğru yanlış bilemem. Ama intiba" demişti.

MKYKM üyelerinin büyük çoğunluğu Köşk'e çıkmasına gönülden karşı ama çıkması halinde de destek veriyor. Üyelerin gönülsüz desteği ve partinin ezici çoğunluğunun desteğini almaması aklını çeliyor.

Erdoğan ayağına gelen önemli fırsatı tepecek mi? Aday olmazsa 'kaçtı' diyenlere ne gerekçe sunacak? Bunlar da işin diğer boyutu. Önümüzdeki hafta grup toplantısında her şey cevabını bulacak.