BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Mumcudan Aksuya istifa çağrısı

Erkan Mumcu, Malatya'da yayınevindeki cinayetlerle ilgili soruya, istifa çağrısı yaparak yanıt verdi.

Abone ol

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, dün vefat eden TBMM Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer için Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreninden ayrılırken, gazetecilerin, sorularını yanıtladı.

Mumcu, ANAVATAN-DYP birleşmesine yönelik bir soru üzerine, ''Henüz görüşmelere başlamadıklarını'' söyledi.

Malatya'da yayınevindeki cinayetlerle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Mumcu, olayı Türkiye'nin başına gelen en büyük felaketlerden birisi olarak değerlendirdi.

Bu cinayetleri ''Etkisi uzun yıllar devam edecek ve Türkiye'ye ağır bedeller ödetecek bir bela olarak'' niteleyen Mumcu, şöyle devam etti:

''Ne yazık ki bu bela zaten özellikle yerleştirilmeye çalışılan terör ve İslam bağlantısı ile barbarlık ve Türkler ilişkisi üzerindeki çabalara olağanüstü katkı sundu. Şimdi bu süreci özellikle iletişim bakımından, yani dünyanın bilhassa Müslüman olmayan toplumları ile iletişim bakımından yönetmek için yapılması gereken çok acil bir iş var. İçişleri Bakanı'nın ülkeye hizmet olarak istifa etmesi gerekir. Nasıl olsa 2 ay sonra seçim süreciyle koltuğunu bırakacak olan İçişleri Bakanı'nın 2 ay önceden bu olay karşısındaki sorumluluk duygusunun ifadesi olarak görevinden istifa etmesi Türkiye için büyük bir hizmet olacaktır. Bunu, önleyici güvenlik hizmetlerinin iyi çalışmamış olması ya da İçişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanı'nın bir sorumluluğu olduğu veya olmadığı üzerinden değil, sadece bugün ülkesine yapabileceği en büyük hizmet bu olduğu için söylüyorum. Bunu bir protesto olarak değil, bir öneri olarak ifade ediyorum.''

İstifanın, Türkiye'nin çağdaş bir ülke olduğunu ve bu gibi olaylar karşısında duyarsız kalmadığını göstermek açısından önem taşıdığını vurguladı.