BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.434,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan Salih Fırat'a rozet taktı

Güler'in sözleri üzerine CHP'den istifa eden Kürt kökenli Salih Fırat resmen AK Partili oldu.

Abone ol

CHP'den milletvekili seçilen Kürt kökenli Salih Fırat Birgül Ayman Güler'in ırkçı sözleri yüzünden istifa etmişti. "Türklerle Kürtler eşit olamaz" sözleri üzerine partisinden istifa eden Salih Fırat'ın AK Parti'ye geçeceği haberi siyaset dünyasını çalkalamıştı.

Fırat AK Parti grup toplantısında resmen AK Partili oldu. Başbakan Erdoğan kendisine AK Parti rozeti taktı ve tebrik etti.

Fırat Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından önce kısa bir konuşma yaptı:

"DOĞRU İŞLER YAPMANIN YOLU DOĞRU SİYASETTEN GEÇER"

"AK Parti'ye katılma kararı alırken çok düşündüm. Ama halkla hareket etme kararı aldığım için tercihimi böyle kullandım. Doğru işler yapmanın yolu doğru siyaset yapmaktan geçer. AK Parti ülkemizdeki militarist ülke yönetiminin hakim olduğu ülkeyi demokratik bir ülke haline getirmiştir.

CHP'den istifa eden Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat, AK Parti'ye katıldı. Fırat'a, parti rozetini Başbakan Erdoğan taktı.

HALKLA SİYASET YAPMAYA GELDİM

" Parti’ye katılma kararı verirken çok düşündüm. Ağır eleştiriler olacağını biliyordum. Ama ben halkla siyaset yapmanın daha doğru olacağını düşündüğüm için tercihimi bu yönde kullandım. Doğru işler yapmanın yolu doğru siyasi tercihler yapmaktan geçer. Bu siyasi doğrulardan vazgeçerseniz kardeşliğe hizmet edemezsiniz"

BALDIRAN ZEHRİNİ PAYLAŞMAYA GELDİM 

"AK Parti, militarist ülke yönetimini demokratik bir ülke yönetimi haline getirmiştir. Ülkemiz dış politikada kendi halinde bir ülkeyken dünyanın en önemli ülkelerinden biri olmuştur. Gerekirse baldıran zehri içerim diyen bir başbakanımız büyük cesaret örneği göstererek bu olayın çözümü için ellerini hatta gövdelerini taşın altına koymuşlardır. Bu sürece katkı içen gövdemi ve yüreğimi taşın altına koymaya ve baldıran zehrini paylaşmaya geldim. AK Parti döneminde etnik ayrımcılığa son verilmiştir. AK Parti dönemi Türkiye’nin değişim, dönüşüm dönemi olmuştur."

salih-firat-erdogan.jpg