BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.434,45
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden sıcak müjdesi!

Yeni günde hava nasıl olacak? İşte Meteorolojiden alınan son bilgiler...

Abone ol

Yağışların etkisini kaybetmesi ve rüzgarın güneybatıya dönemesi ile birlikte hava sıcaklığı artacak.

Özellikle Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ülke genelinde hissedilir derecede (6-10 derece) artacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Sabah saatlerinde Isparta ve Antalya çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde, İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) olmak üzere ülke genelinde artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: İç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmaranın batısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ZİRAİ DON VE KUVVETLİ BUZLANMA UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Zirai Don, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ANİ KAR ERİMELERİ VE HEYELAN UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden, heyelan, ani sel, taşkın ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı, zamanla güneyinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 Km/saat) esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, sabah saatlerinde Isparta ile Antalya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kıyı kesimlerinde hafif olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden heyelan, ani sel, taşkın ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde, bölgenin kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden heyelan, ani sel, taşkın ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.