BIST 9.683
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.426,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Salih Fırat'tan çarpıcı açıklama

AK Parti'ye geçeceğini açıklayan Salih Fırat'tan eleştiri açıklaması...

Abone ol

AK Parti'ye katılacağını açıklayan Salih Fırat, eski partisi CHP'deki yönetici ve milletvekillerinin kendisine yönelik eleştirilerini doğal karşıladığını, ancak kişilik haklarına hakaret yapılması durumunda hukuk yollarına başvuracağını söyledi.

Fırat, AA muhabirinin ''AK Parti'ye geçmenizden dolayı CHP'li milletvekillerinden yoğun eleştiri aldınız. Sizin Adıyamanlı seçmenlere ihanet ettiğinizi iddia ediyorlar. Ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine şunları kaydetti:

KİŞİLİK HAKLARIMI İHLAL EDECEK ELEŞTİRİ OLURSA...

''Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Ben tam tersine Adıyaman halkının haklarını savunduğumu düşünüyorum. O tür eleştiriler olabilir, yapılabilir. CHP'deki yöneticiler ve milletvekillerinin bana iyi oldu diyecek halleri yok. Eleştireceklerdir mutlaka. Kişilik haklarımı gasp etmediği sürece her türlü eleştiriyi olgunlukla karşılarım ama kişilik haklarıma hakaret yönünde bir eleştiri olursa, onun da hukuki cevabını veririm.''

''Mahkemeye mi verir misiniz?'' sorusu üzerine da Fırat, ''Gerekirse hukuk yollarına başvururum, o dille o sözle cevap vermektense, hukuki yönden hakkımı ararım. Ben doğru yaptığıma inanıyorum, doğru yaptığıma inanmasam burada olmazdım'' dedi.

Salih Fırat, bugünkü grup toplantısında AK Parti'ye geçeceğini açıklamıştı.