BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Erdoğan Osmanlı rüyasıyla IŞİD'e can verdi!

Alman Landeszeitung Lüneburg gazetesi, IŞİD'le ilgili haberinde, "Osmanlı İmparatorluğu’nun yeniden doğuş rüyasını görmekte olan Erdoğan can vermiştir" iddiasında bulundu.

Abone ol

Kobani’deki gelişmeler kapsamında Türk hükümetinin tavrını mercek altına alan Alman Landeszeitung Lüneburg gazetesi, gündeme bomba gibi düşecek iddialara yer verdi.

Gazete, Osmanlı rüyası gören Erdoğan'la, Suudilerin IŞİD'e can verdiğini ileri sürdü: "Çünkü bu Allah tanımayan mücahitlerin ruhuna, insan haklarını hiçe sayan Vahabiliği ihraç etmiş olan Suudiler ile işbirliği içinde olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun yeniden doğuş rüyasını görmekte olan Erdoğan can vermiştir."

Landeszeitung Lüneburg gazetesinde yer alan haber şöyle:

RÜYA GÖREN ERDOĞAN ALLAHSIZ MÜCAHİTLERE CAN VERDİ

“ABD’nin müdahale etmesinden daha ziyade -ki burada petrol çıkarları söz konusu değildir- asıl ilginç soru, Kürtlere, Ezîdilere, Şiilere ve Hrıstiyanlara karşı toplu kıyım taarruzu devam ederken Ankara’nın neden izleyici kalmakta ısrar ettiğidir. Çünkü bu Allah tanımayan mücahitlerin ruhuna, insan haklarını hiçe sayan Vahabiliği ihraç etmiş olan Suudiler ile işbirliği içinde olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun yeniden doğuş rüyasını görmekte olan Erdoğan can vermiştir.

ABD SAFLIĞIYLA KATKI SUNDU

Türkiye çok uzun bir zamandan bu yana cihatçılar için geri çekilme imkânı buldukları bir barınak, askerî hastane ve silah donanım deposu işlevi görmüştür. Radikallerin Sünni Türkiye için Şii Esad’ı iktidardan düşürmeleri öngörülmüştü. Amerikalılar ise IŞİD örgütünün gelişmesine sadece saflıklarıyla katkıda bulundular. Ankara bölgeye ilişkin uyguladığı utanılası güç politikaları nedeniyle mücahitlerin işbirlikçisi konumuna gelmiştir.”