BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan o gökdelenin sahibine küstü!

Başbakan Erdoğan Zeytinburnu'ndaki o binaları yapan şirketin sahibine küsmüş.

Abone ol

Geçtiğimiz aylarda gündeme oturan İstanbul'un yarımadasındaki Sultanahmet Camii ve Ayasofya'nın arkasındaki gökdelenlerden Erdoğan'ın haberinin olmadığı ortaya çıktı.

 Tarihi yarımadanın siluetini bozan gökdelenleri görünce kahrolduğunu söyleyen Erdoğan, bina sahibiyle konuşmadığını belirtti

Sabah'ın haberine göre Zeytinburnu'ndan yükselen ve İstanbul'un tarihi yarımadasının siluetini bozan gökdelenlerin Başbakan Tayyip Erdoğan'ı da kahrettiği ortaya çıktı. Erdoğan, gökdelenleri görünce "kahrolduğunu", sahibinden tıraşlamasını rica ettiğini, bunu yapmadığı için de onunla konuşmadığını söyledi. Erdoğan dün sabah kahvaltısında İstanbul milletvekilleri ile bir araya geldi. İstanbul'un siluetini bozan Zeytinburnu'nda yapılan gökdelenler toplantıya damgasını vurdu. Erdoğan, gökdelenleri eleştirince bazı milletvekilleri "Biz sizin haberiniz olduğunu sanıyorduk" karşılığını verdi. Erdoğan da, "Hayır nereden olsun. Bunları görünce kahroluyorum. Benim bu yapılardan haberim olması mümkün değil. O tarafa gitmemiştim. Gökdelenler yükselince gördüm. Yapılan her binadan benim haberimin olması mümkün değil. Yıldızları da sayamam ki" dedi. Erdoğan, tartışma konusu olan binaların sahibini tanıdığını, kendisi ile görüşüp "binaları tıraşlayın" ricasında bulunduğunu belirterek "Yapacaklarını bekliyordum ama baktım ki hiçbir şey yapmadılar. O nedenle çok kırıldım. Şimdi o insanla konuşmuyorum" dedi. Dikey yapılaşmayı onaylamadığını bir kez daha söyleyen Erdoğan, Ankara ve İstanbul'daki yapılaşmayı eleştirdi. Erdoğan, "Ben bizim kültürümüze uygun bir mimarı yapının benimsenmesinden yanayım. Bunu her yerde söylüyorum. Ankara'da şehrin dokusuna uymayan bir yapılaşma var. İstanbul'da da böyle" mesajı verdi. Erdoğan, şehirlerin dokusuna uygun olmayan, silueti bozan binalar ile ilgili milletvekillerine, "Benim gözüm kulağım olun" diye seslendi.

Hakkâri'den komutan arayıp müjde verdi

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul milletvekillerine çözüm sürecine ilişkin çarpıcı perde arkaları da verdi. İsim vermeden Hakkâri'deki bir komutanla görüştüğünü söyleyen Erdoğan "Bölgeden çok iyi haberler alıyoruz. Hakkâri'den bir komutan bölgedeki havanın çok iyi olduğunu söyledi. Hakkâri'de hava tümüyle tersine dönmüş durumda" dedi.

"Müspet adımlar süreci etkileyebiliyor. Öcalan'ın sadece radyosu vardı, televizyon verdik. Böylece Türkiye'nin geldiği ileri noktayı çok daha iyi gördü" ifadelerini kullanan Erdoğan, akil insanlar konusunda "Beklemediğim kadar iyi gidiyor. Dünya görüşü itibariyle çok farklı olmalarına rağmen çok iyi uyum gösteriyorlar. Çok güzel dostluk sınavı da veriyorlar" dedi. Erdoğan AK Parti'nin verdiği anayasa taslağında yer alan Türk milleti ifadesi için ise "Türk milleti ifadesini yanlış anlıyorlar. Biz bunu etnik ifade gibi kullanmıyoruz. 36 farklı etnik grubun hepsini kapsayacak şemsiye bir ifade olarak kullanıyoruz. Kuşatıcı, kapsayıcı bir tanım olarak kullanıyoruz. Bu sonuçta anayasa taslağı. Bakalım ne olur" dedi.