BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan muhalefeti yalancılıkla suçladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Hopa mitinginde CHP ve MHP'yi yalancılıkla suçladı.

Abone ol

İNTERNETHABER - AK Parti'nin 8 yıllık icraatlarına CHP ve MHP'nin gerçekçi olmayan eleştirilerde bulunduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'ye "yalan makinesi" sözleriyle yüklendi. 

Karadeniz'in önemli geçim kaynağı olan çay paralarının 1 yıl olan ödenme süresinin  iktidarları döneminde 1 aya düştüğünü de anımsatan Erdoğan, muhalefetin Çaykur'un özelleştirileceği propogandasının da doğru olmadığını söyledi. 

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilere yönelik söylemine de isim vermeden "Kuru sıkı atıyorlar" sözleriyle yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Artvin Hopa'da düzenlediği mitingde seçmenleriyle buluştu. Erdoğan'ın konuşmasının önemli bölümleri satırbaşlarıyla şöyle:

CHP VE MHP YALAN MAKİNESİ

"Kesilen çayın parasını 1 sene sonra alıyordun. Mayıs çayının paralarını Haziran'ın ilk 15'inde alacaksınız. Her zaman genel müdürlerime ödemelerde 1 ayı hiçbir zaman geçirmeyeceksiniz derim. İnşallah taban fiyatınıda açıklayacağız yakında. 2002'den bugüne çay da sizi enflasyona ezdirmediğimiz gibi çok çok üstünde zam verdik. Hesap kitap ortada. Bundan sonra da sizleri hiçbir zaman ezdirmeyeceğiz. Sizlere Çaykur'u özelleştirecek diyorlar. Ayıptır. 8 sene önce de aynı şeyi söylüyorlardı yine aynı şeyi söylüyorlar. Tam aksine Çaykur da halen yatırım yapıyoruz. Teknolojisini geliştiriyoruz, paketleme fabrikalarını buraya doğru çekiyoruz. Ama gel gör ki bu CHP, MHP bunlar yalan makinesi. Sakın bunlara aldanmayın. Bu hemşeriniz size ne diyorsa siz ona bakın"

MİTİNG ÖNCESİ GERİLİM
Artvin’in Hopa İlçesi’nde  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapacağı  mitinginden önce çıkan olaylarla ilçe savaş alanına döndü. HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

KURU SIKI ATIYORLAR

Türkiye'de iktidarımız döneminde 163 bin derslik yaptık. Cumhuriyet tarihinin yaptığını biz 8 yılda yaptık. 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık. İşçi memur kardeşim, senden nemalar adı altında para kesildi. 8 yıl önce Başbakanlığa geldiğimde baktım ki işçi memurun devletten alacağı 13. 6 katrilyon. Bu parayı kim ödedi. Hemen sendikalarla oturduk konuştuk ödedik. Konut Edindirme Yardımı adı altında para kestiler. 3 Katrilyonu biz mağdurlara ödedik. Emekli kardeşime söylüyorum. Hatırını sordularmı, bıraktı gittiler. Biz bu paraları size geri ödedik. Bunların kuru sıkı atmasına bakmayın.

KILIÇDAROĞLU SİYASETÇİ DEĞİL

Ben Hakkari'ye gidiyorum, arkamdan Kılıçdaroğlu Hakkariye gidip BDP ile anlaşılıyor. BDP'lilerin eline CHP bayrakları veriyor. Çünkü orada CHP'nin oyu 157. Arasında bir tane Türk bayrağı yok. Bu Kılıçdaroğlu bilesiniz ki siyasetçi değil, sadece  CHP içinde yerini korumaya gayret ediyor. BDP'den güç istiyor. Güç milletten alınır, çetelerden değil.

TÜRKİYE'YE BORÇ VERMİYORLARDI

Biz yere sağlam basıyoruz. Bunlar ülkeyi öyle bir hale getirdiler ki dünyadan borç alamıyorlardı. 230 milyar dolar milli gelirimiz vardı. Şimdi 740 milyar dolar milli gelirimiz var. 3 kat arttı. Milli gelirin yüzde 61'i borçtu. Şimdi yüzde 26'ya düştü. Devlet borçlanırken yüzde 63 faiz ödüyordu. Şimdi yüzde 7 faiz ödüyor. Yüzde 63 faizi benim milletim veriyordu. IMF'den 30 milyar dolar borç aldılar, 23.5 milyar dolar bize borç bıraktılar. Şimdi 5 milyar dolar borç kaldı. Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı. Bunun da yarısı yurtdışındaki işçilerimiz dövizleriydi. Şimdi 95 milyar dolar var

BAHÇELİ'YE ENFLASYON HATIRLATMASI

Bahçeli emekliye her yıl 1 maaş ikramiye diyor. Asgari ücereti 800 TL yapacağız diyor. Enflasyon yeniden iktidarları dönemindeki gibi artarsa ne olacak.