BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan, Mehmet Görmez'in aracının fiyatını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Van'da halka seslendi. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı'ın makam otomobilinin fiyatı hakkında "Dün Arnavutluk ziyaretinde başkanımla beraberdik fiyatını söyledi. 330 bin lira" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Van'da Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Van'da 41 ayrı eserin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in makam otomobili tartışmalarına ilişkin, "Çok enteresan ne diyorlar, o Mercedes bunların yapacağı işin kaynağıymış. Dün Arnavutluk ziyaretinde başkanımla beraberdik fiyatını söyledi. 330 bin lira. Bu iftirayı atanların çoğunun altında Mercedes var." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"22 TRİLYONLUK YATIRIMI HAYATA GEÇİRDİK"

Ne diyordum ben size, Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak. Bunlar oldu, bundan sonrada olacak. Buna rağmen eğer bugün Van arzu ettiğimiz yerde değilse bunun sebebi biz değiliz. Siz bunun sorumlularını gayet iyi biliyorsunuz. Bu seçimlerde Van geleceğine sahip çıkacak.

Değerli Kardeşlerim, bugün burada eğitimde tam 41 ayrı eserin resmen açılışını yapıyoruz. Bunların arasında Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Akdamar Anadolu Lisesi ve çeşitli Anadolu Liseleri açılacak. Eskiden Anadolu Lisesi mi vardı? 200'er öğrenci kapasiteli ayrı pansiyonlarımız artık var. 9 Farklı projeyi 22 Trilyonluk bir yatırımla hayata geçirdik.

AFAD toplu konutlarımızın bulunduğu çevrelerde 15 çevre düzenlemesi ve içme suyu ile çeşitli projeleri 81 trilyonluk bir yatırımla tamamladı. Erciş'i şöyle bir göreyim. Erciş Adalet Sarayı'nın inşaatı bitti, tüm bu hizmetlerin resmi açılışlarını bugün gerçekleştiriyoruz.

"12 YILDA VAN'A 475 KM YOL"

Van'da 2002 yılında ne kadar bölünmüş yol var biliyor musunuz? Kardeşlerim, 2002 yılında 36 km bölünmüş yol vardı. Bu 79 senede yapıldı. Biz 12 yılda Van'a 475 km bölünmüş yol kazandırdık. Şimdi soruyorum ey benim Kürt kardeşim, sen hizmete mi oy vereceksin yoksa musluklardan kan akıtanlara mı oy vereceksin? Bilboardlarda musluklardan kan akıyordu fakat eleştiriler başlayınca bugün baktım ki musluklardan akan suyun rengi değişmiş. Ah benim Kürt kardeşim, biz size sevdalıyız ama siz bizi anlamakta zorlanıyorsunuz. Bu alandaki kardeşlerimi tenzih ederim.

"GENEL SEÇİM BİR KIRILMA NOKTASIDIR"

7 Haziran bir kırılma noktasıdır. 7 Haziran'da terörü arkasına alanlar mı kazanacak yoksa bu millete sevdalı olanlar mı kazanacak, bu bakımdan çok önemli. Yapımları biten 6 ayrı bölünmüş yolunda açılışını bugün yapacağız. Gençler, şu konuda rahat olun, biz Allah'ın huzurunda sadece rükuda eğiliriz. Biz böyle örgüt liderlerinin karşısında eğilenlerden değiliz. Biz legal görünümlü illegal yapının başındakilere eğilenlerden değiliz. Kula kulluk yok bizde sadece Allah'a kulluk var.

"VAN'DA SU SORUNUNU BİZ ÇÖZDÜK"

Kardeşlerim, İçişleri Bakanlığı Van'ın ilçelerine yeni emniyet müdürlüğü hizmet binaları inşa etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Ağrı- Van enerji iletim hattını tamamladı. Ya şu anda Van Belediyesi Van'a su vermiyordu, Başbakanlığım döneminde DSİ'ye talimat verdim ve Van'ın su sorununu biz çöktük, biz.

"VAN 2023 YILINDA BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK"

Hükümetimize, Bakanlarımıza ve firmalara teşekkür ediyorum. Bu vesile ile 2011 depreminde kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabır diliyorum. Depremde gece biz burada geziyoruz ortada belediye yok. Değerli kardeşlerim Ankara durmadı, seferber oldu. Biz depremin ardından en kısa sürede Van'ı daha güzel hale getireceğiz dedik. Şu an da benim Van'lı Kürt kardeşlerim kısa sürede il dışına göndermişlerdi şimdi açılan evlere döndü. Söz verdiğimiz her şeyi yaptık, kayıplarımızı geri getiremeyiz ama Van'ı eski haline getirdik. Van artık geleceğine güvenle bakıyor. İnşallah Van'ı 2023 Türkiye'sinde bölgesinde parlayan yıldız haline getireceğiz.

"MERDECES'İN FİYATI SÖYLENDİ, 330 BİN LİRA"

7 Haziran önemli değil mi? Gereği yapılmalı değil mi? Terörün desteğindeki parti de saldırıyor, paralel yapı da saldırıyor ana muhalefet de saldırıyor. Çok enteresan ne diyorlar, o Mercedes bunların yapacağı işin kaynağıymış. Dün Arnavutluk ziyaretinde başkanımla beraberdik fiyatını söyledi. 330 bin lira. Bu iftirayı atanların çoğunun altında Mercedes var.

"KURAN'DAN NEDEN RAHATSIZSIN?"

Bakın bugün ben sizlere Kuran’ı Kerim’in Kürtçe mealini gösteriyorum. Daha önce bunun sevincini kardeşlerimle paylaştım. Allah emeği geçenlerden başta Diyanet başta olmak üzere razı olsun.Bundan rahatsız oldular. Dediler ki bu bir özel vakfın bastığı meaildir, başkası da dedi ki bu bir tane olarak basıldı bana gönderildi. Ertesi gün Diyanet İşleri Başkanı cevabını verdi ve 10 bin Kürtçe meal bastığını söyledi. Onların rahatsızlığı bizatihi Kuran'ın kendisinden kaynaklandığını biliyorum. Onlarda bunu kendileri söylüyor. Okullardan din dersi kaldırılsın diyorlar. Bundan neden rahatsızsın? Biz zorunlu din dersi anayasanın hükmü olarak var. Rahatsz olma ve bu adımları atıyoruz. Niye? Kardeşlerim bakın şu çok önemli imansız olan bir milletin batması haktır, sen sahip olursan bu millet batmayacaktır.

"KÜRT KARDEŞİM DİNİNE SADIKTIR"

Şimdi kendilerine yeni kabeler arayanları Kuran elbette rahatsız eder. Bunlarında kimler olduğunu biliyorsunuz. Benim Kürt kardeşlerim dinine sadıktır. Zerdüştlük dinini kendilerine din edenleri gerekli cevabı vereceksiniz. Diyarbakır'da bir tane sözde müftü ne dedi. Zerdüştlük dini partinin dini olsaydı yine ben aday olurdum dedi. Nerelerden nerelere geldik. Kardeşlerim hatırlayın tek parti CHP'si kendisine neyi seçmişti, Kabe arabın olsun bize Çankaya yeter diyordu. Al birini vur öbürüne. Şimdi bölücü örgütün kabesi Taksim'de karar kılındı. Biz milletimizle Kabe'ye Kuran'a da sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Biz Van'lı kardeşlerimizle sahip çıkacağız.

Siyasette pusulayı şaşırmışlardı, şimdide Kıblelerini şaşırdılar. Bir defa bu yola girdin mi nerede duracağımızı Allah bilir. Seçimde proje diye bula bula Diyanet'i kapatmayı bulmuşlar. Diyanet ile ne alıp veremediğin var istiyorlar ki Camiler sahipsiz kalsın. Bunu zamanında CHP yaptı, sattı, kapattı ve ahıra çevirdi. Benim Van'lı kardeşim buna izin verir mi? Diyanetten sonra şimdi İmam Hatiplere de göz dikmişler.

"ALEVİLİĞİ ÖYLE TANIMADIM"

Önümüzdeki önderler yok olduğu zaman aynen dağılırız. Buna fırsat vermeyeceğiz. Bu millet Ali'siz Aleviliği çıkaranlara dersi verecektir.

Ben Aleviliği öyle tanımadım. Alevilik Hz. Ali'yi sevmekse ben Aleviyim. Darbecileri cennetlik ilan ederken ülkesi için gece gündüz çalışanlara beddua edenlere ülkemiz hakettiği cevabı verecektir.

Ben tarafsız değil, milletin tarafında olan bir Cumhurbaşkanı olacağım dedim. Ben Türkiye'yi dolaşıyorum, milletimle buluşuyorum. Yarın da Kırıkkale'de olacağım. Yeni Türkiye vizyonumu, başkanlık sistemi teklifimi milletime anlatıyorum.

"400 MİLLETVEKİLİ İSTİYORUM, KİME İSTİYORUM..."

Diyorum ki 400 milletvekili gerek. Kime istiyorum. Bu teklifi kim hayata geçirecekse ona istiyorum. Bu millete küçük düşünmek yakışmaz. Yeni anayasa konusu hatırlarsanız 2010 yılında kapsamlı bir değişiklik yapmıştık. Biz millete dayatılan darbe anayasasının değişmesini istiyoruz.

Bu vesile ile bugün anlamlı bir gün. Yassıadayı özgürlük ve demokrasi adası yapacağız demiştim. Bu iki adanın projesini yaptırmıştım. O zaman MKYK üyesi Çiğdem Hanım projeyi yapmıştı. Bugün de sayın Başbakanımız temeli attılar. Kendilerine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

"KOBANİ'YE GİRİLMESİNE BİZ MÜSAADE ETTİK"

Gerek Özgür Suriye Ordusu, gerek Peşmergelerin topraklarımızdan Kobani'ye girmesine biz müsaade ettik. Biz müsaade etmesek gidebilirler miydi? Ey HDP, sen kimsin ya? Bunu sen yönetmiyorsun ki biz yönetiyoruz, biz müsaade ettik ve gittiler. Niye? Çünkü Kobani'de DEAŞ'a gerekli dersin verilmesi gerekiyordu. DEAŞ terör örgütü de Türkiye'yi suçluyor, bölücü örgüt de Türkiye'yi suçluyor, demek ki ortak yanları var. Yaptığı 'sokaklara inme çağrısı' yüzünden ölen insanların kanı elindeyken, hala demokrasiden, özgürlükten, haktan bahsedenin vicdanı kurumuş demektir.