BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,39
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Köşkten vazgeçecek

CHP lideri Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı tartışmalarına yeni bir boyut getirdi. Baykal bu kez çok iddialı...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına yeni bir boyut getirdi. Baykal, CHP’nin verdiği mücadele sayesinde Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını ileri sürdü. İşte Baykal'ın Vatan Gazetesi'ne verdiği röportajdan satırbaşları:

ATATÜRK’LE AKLANMA ÇABASINDA

"Başbakan, Atatürk’le kendisini aklayacağım zannediyor. Ne kadar tuhaf bir durum. Atatürk oradan alıp Türkiye’yi başka bir noktaya getirmiş. “Ne Mutlu Türküm Diyene” demiş. Anayasayı ona göre değiştirmiş, devleti ona göre yapılandırmış. Laikliği getirmiş, saltanatı ve hilafeti kaldırmış. Şimdi bu arayışa hız katacak, bunu simgeleyecek bir cumhurbaşkanı aranmalıdır."

BİZ UZLAŞSIN İSTİYORUZ
"Biz “uzlaşma ile seçilsin” diyoruz. Uzlaşmayı kabul ettiği anda ve bu konuda işbirliği ihtiyacını hissettiği anda oturulur, herkes kendi ölçülerini koyar. Onlar tartışılır. Müzakere edilir.

Çürümüş bir aday olmaz

"Başbakan’ın adaylığının haklı, doğru, yerinde ve uygun bir adaylık olduğunu kimse söyleyemez hale gelmiştir. Çürümüş bir adayı da siz ”yetki bizdedir, sayımız yeter, Anayasa engel olmuyor“ diye seçebilirsiniz. Ama ”çürümeye başlar“. Bu çürümenin en son kanadı da Meclis Başkanı. Cumhurbaşkanı aday portresini ortaya koyarken ”yıpranmamış olmalıdır“ diyerek bu sürece o da katkısını yapıyor. Bu tespiti o da yapıyor.

CHP'nin aklındaki isim kim?

"Ben olayı isme taşımaya yönelik bir çaba içinde değilim. Öyle bir şey olamaz. Daha onun şartları da yok. Buradaki mesele, Başbakan’ın, “Peki ben olmayacağım. Birisini arayalım. Buna da muhalefetle birlikte bakalım” noktasına gelmesidir. O noktaya gelmeden bizim şu kişi ya da bu kişi dememiz gerçekçi olmaz.//

(Haber: Hale Gönültaş)