BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan köpürdü, Arınç hak verdi!

Arınç, Erdoğan'ın hışmına uğrayan Emniyet Müdürü Güven'in sözlerine destek çıktı, konuşmanın bütününe bakılması gerektiğini söyledi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erdoğan ile ters düştüğü sözleriyle ilgili, bir kez daha konuştu. Emniyet Müdürü Güven'in sözlerinin bütünü değerlendirilmediğinde ortaya çıkan anlamın sorunlu olduğunu kaydeden Arınç, Erdoğan'ın üzerine düşen görevi yerine getirdiğini, eleştirilerinde de haklı olduğunu söyledi. Bu açıklamasıyla Erdoğan'a destek verirken diğer taraftan Güven'i omuzlayan Arınç, açık açık söylemedi; ancak "yanlış yapsaydım, bunu söylerdim" diyerek,  o değerlendirmesinin arkasında durdu.

Arınç, Erdoğan ile ters düşen sözleriyle ilgili suskunluğunu Kütahya ziyaretinde bozdu. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in "Dağda ölen teröriste de ağlamak gerekir. Ağlamazsanız insan değildir" sözlerinin tek başına bu şekilde yanlış ve sorunlu olduğunu söyleyen Arınç, ifadenin yanlış anlaşılmaya müsait olduğunu kaydetti. Erdoğan'ın Diyarbakır Emniyet Müdürü Güven'in sözlerine ilişkin eleştirilerinde haklı olduğunu ifade eden Arınç, kendi sözlerinin ise o yıllarda o bölgede yaşanan olaylarla ilgili hazırlanan Meclis raporlarına dayandığını anlattı. 

"O SÖZLERİN BÜTÜNÜNE BAKILMALI"

Konuşmanın bütünü dikkate alınmadığında, ortaya çıkan tek cümlelik anlamın, terörün ateşine maruz kalmış milyonlarca insanı da rahatsız edeceğini, üzebileceğini söyleyen Arınç, kendi değerlendirmesini konuşmanın tümünü dikkate alarak yaptığını anlattı. Erdoğan'ın, Başbakan sıfatıyla konuşurken bu cümlenin yanlış anlaşılabileceğini, doğru olmadığını ve Türkiye'nin bunu böyle anlaması gerektiğini çok güzel ifade ettiğini anlatan Arınç, şahsi fikirlerini söylerken özgür olduğunu ve yanlış yaptığını düşündüğünde de bunu açıkça söyleyeceğini kaydetti. 

Emniyet Müdürü Güven'in Siirt'te, 1991-1995 yıllarında ise Diyarbakır'da görev yaptığı süre zarfında oldukça başarılı olduğunu söyleyen Arınç, yeni atandığı görevinde de aynı özveriyle başarılı olacağına inandığını ifade etti.
 
ÖZEL'İN ZİYARETİ ARINÇ'I DUYGULANDIRDI
 
Arınç, Suriye ile ilişkiler ve terörle mücadele konusunda başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel olmak üzere kuvvet komutanları ve ordu komutanlarının bölgede dolaşarak, bizzat harekata nezaret ettiklerini, planları harita ve arazi üzerinde yürüttüklerini anlattı.
 
Bunun önemli olduğunu dile getiren Arınç, ''Bir komutanın halk arasına girip onların moralini yüksek tutmasını, bir taziye evinde Kur'an-ı Kerim'i dinleyip beraber dua etmesini, vatandaşlara, 'Biz sizlerle birlikteyiz, hiç korkmayın, emin olun, hiç kimse evinde rahatsız olmasın. Biz varız ve gereken müdahaleyi en şiddetli biçimde yapacağız, siz müsterih olun' demesinin tarihimizde bir ilk olduğunu düşünüyorum. Komutanlarımıza, askerlerimize, güvenlik güçlerimize Allah'tan kolaylıklar, başarılar diliyorum'' diye konuştu.
 
"SURİYE HALKINA SIRTIMIZI DÖNEMEYİZ" 

Suriye politikalarının doğru olduğunu belirten Arınç, ''Suriye politikamız o kadar doğrudur ki, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin Suriye politikası ne kadar yanlışsa, o kadar doğrudur'' diye konuştu. Arınç, komşu ülkede halkın zulüm görmesini, katliama seyirci kalmayı hiçbir zaman düşünmediklerini ifade ederek, acı çeken Suriye halkına Türkiye'nin sırt dönemeyeceğini ifade etti.
 
CHP'LİLERDEN DESTEK İSTEDİ 
 
Konuşmasında Arınç, CHP'nin Suriye konusundaki tutumunu da eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun Suriye rejimi ile duygusal bağlarının olduğunu iddia eden Arınç, bunun hoş karşılanması gerektiğini söyleyerek CHP'lilere seslendi. CHP'ye oy veren seçmene seslenen Arınç, Suriye'deki rejimin yaptıklarına sessiz kalınmaması gerektiğini anlattı. Arınç şöyle konuştu:
 
"CHP'ye bu kadar oy veren insan var, bu kadar teşkilatı var. En azından Kütahya'daki teşkilatı, 'Sen yanlış yapıyorsun, Hükümet doğrusunu yapıyor. Tezkere de çıkarır, gerekirse müdahale de eder, benim ülkem bağımsızdır' niçin söylemiyorsun. Oradaki insanların zulüm görmesine, BM kararlarına karşı lakayt mı kalmak istiyorsun? Sen nasıl bir devlet anlayışına sahipsin. Boş laf konuşmayalım. CHP'nin zihniyeti, Esed'e bu kadar sevgi beslemek, duygusal ilişki kurmak, belki bunlar bir kenara ama bu ülkenin bağımsızlığını, devlet oluşunu da inkardır.''

MHP'YE TEŞEKKÜR ETTİ 
 
Arınç, tezkerenin TBMM'de kabul edilmesine destek veren MHP'ye teşekkür ederek, CHP'nin tek başına tezkereye ''hayır'' demesini, Türkiye'deki seçmenleri ve teşkilatları bakımından affedilemez bir yanlış olarak gördüğün anlattı.
 
Partisinin, gereken ikazı Kılıçdaroğlu ve ekibine mutlaka yapması gerektiğine işaret eden Arınç, ''İnanıyorum ki, CHP'nin seçmenleri de teşkilatları da en az bizim kadar vatansever, toprağına bağlı, Türkiye'nin egemenliğine saygılı insanlardır. O zaman gereğini yapsınlar, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu yanlış bulduklarını ifade etsinler, gönlümüzü ferahlatsınlar'' diye konuştu.