BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.435,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Kılıçdaroğlu'yla dalga geçti

Başbakan Erdoğan CHP'de yaşanan karmaşadan duyduğu memnuniyeti grup toplantısında dile getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP'nin üst üste yaptığı iki kurultayda yaşanan kavgalar Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'nin gücüne güç kattığını savunarak "Millet dizi seyretmeyi bıraktı, sabah akşam keyifle seni seyrediyor" sözleriyle memnuniyetini ifade etti.  

 "Demokrasiye bu kadar aşıktınız da 28 Şubat’ta neredeydiniz?" diye soran Erdoğan, kurultayda demokrasiyi dilinden düşürmeyen CHP'nin jetonunun dört köşe olduğunu savundu.

Erdoğan'ın eleştirilerinden eğitimde 4+4+4 modeline karşı çıkan TÜSİAD da vardı. Başbakan "Kusura bakma TÜSİAD, senin arzun olmayacak, milletin arzusu olacak" diyerek bu kuruma çattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ameliyat sonrası ilk grup toplantısında konuşan Erdoğan, CHP ve TÜSİAD'ı hedef aldı. Konuşmasına Ankara'ya gelişinde gençlerin "Dik dur eğilme, bu gençlik seninle" sözlerini hatırlararak başladı. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Ey TÜSİAD
4+4+4 sistemine tepki gösteren TÜSİAD'a ateş püsküren Erdoğan, "siz işinize bakın, biz de işimize bakalım" dedi. Erdoğan'ın eleştirileri bununla sınırlı değildi. Ayrıntılar için tıklayın

BU KALP ÖNCE RABBİM SONRA AZİZ MİLLETİM İÇİN ÇARPACAK

'Hiç kimsenin şüphesi, tereddütü olmasın; bu kalp Allah ömür, sıhhat verdikçe önce Rabbim, sonra aziz milletim için çarpmaya devam edecektir. Bugüne kadar hep dik durduk, dikleşmedik. Bugüne kadar rüku ve secde dışında asla ve asla eğilmedik. Bundan sonra da dik duracak, eğilmeyecek, milletin bu muhabbetini, vefasını, teveccühünü, itimadını asla ve asla boşa çıkarmayacağız. Milletin muhabbetinden daha büyük rütbe yoktur, milletin gönlünden daha büyük makam yoktur. Allah'ın izni ve inayetiyle 9 yıl boyunca yaptığımız hizmetler neticesinde milletin muhabbetine mazhar olduk, milletin gönlünde en büyük makamı edindik. İnşallah bu can, bu bedende olduğu sürece millete hizmet etmeye, milletin sevdasına layık olmaya, milletin gönlündeki o mübarek makamı daha da perçinlemeye hep birlikte devam edeceğiz.

Biliniz ki biz birlik ve bütünlük içinde olduğumuz, kardeşlik hukukumuzu koruduğumuz, her türlü fitne ve fesadı elimizin tersiyle ittiğimiz sürece, bu kutlu yürüyüşü kimse durduramaz. İhlas ve muhabbet her türlü oyunu bozar. Azim ve kararlılık, her türlü tezgahı boşa çıkarır. AK Parti Hükümeti, Türkiye'deki 74 milyon vatandaşın, her kesimin, herkesin hükümetidir. Biz aldığımız oyla değil, kazandığımız gönüllerle mutlu olan bir hareketiz. Ve gönüller kazanmaya da devam edeceğiz.''

ERBAKAN'I ANDI

Erdoğan, ''27 Şubatta geçen yıl hakka uğurladığımız, değerli hocamız, Sayın Başbakanımız merhum Necmettin Erbakan'ı da vefatının seneyi devriyesinde rahmetle anıyor, mekanı cennet olsun diyoruz'' diye konuştu.

BUNLAR DEMOKRASİYİ KURULTAYLARDA HATIRLAR

Erdoğan, darbelere destek çıkmakla eleştirdiği CHP'nin kurultaylarda demokrasiyi hatırlamasına tepkiliydi:

"Bunlar demokrasiyi, sadece kurultaylarda işlerine geldiği için hatırlarlar. 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da, Ergenekonla mücadelede hatırlamadıkları demokrasiyi bunlar sadece kurultay kürsülerinde hatırlar. Kurultay da demiyorum, kurultaylarında demokrasi olmadığını zaten gördük. Sadece kurultay kürsüsünde demokrasiyi telaffuz eder bunlar. Demokrasiye bu kadar aşıktınız da 28 Şubat'ta neredeydiniz? Demokrasiye bu kadar tutkundunuz da 27 Mayıs'ta neden sesiniz, soluğunuz çıkmadı. Hatta o kadar ileri gittiniz ki 'Ankara'da da savcılar varmış' dediniz. Bunların demokrasi aşkı platoniktir. Bunlar demokrasiyi ancak uzaktan severler. Yapacak bir şey yok. CHP'nin jetonu çok ama çok geç düşüyor."

BARİ HEPİNİZ AYNI MEYHANEYE GİTMEYİN

Ana muhalefetin kurultaylarda demokrasi vurgusu yapmasına tepki gösteren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Genel başkanları da geçen hafta itiraf etti. 40 milletvekili Meclisteki oylamaya katılmayınca, ne dedi? Hatırlayın. 'Bu kadar sık meyhaneye gitmeyin, gidecekseniz de bari hepiniz aynı meyhaneye gitmeyin.' Yazar merhum Oğuz Atay'ın güzel bir sözü var, çok enteresan. Medya bunu herhalde yazar. 'Türk solu geç kalkar çünkü bir gece önce sabaha kadar içmiştir.' Bak ben söylemiyorum. Bunlar onun için geç uyanır. 28 Şubat konusunda, 27 Nisan bildirisi konusunda geç uyandılar, iş işten geçtikten sonra ayıldılar. İnşallah mahmurlukları geçtikten sonra Ergenekon konusunda da uyanacaklar, bize de o gün tıpkı bugünkü gibi sadece 'günaydın' demek düşecek.

ERDOĞAN'IN CHP'LİLER İLE DALGA GEÇTİĞİ KONUŞMASI

 

CHP'NİN GEÇMİŞİ

CHP'nin tüzüğü ile AK Parti tüzüğünü karşılaştıran Erdoğan, ''CHP'nin geçmişinden gurur duyuyoruz'' sözlerini hatırlatarak, ''Sayın Kılıçdaroğlu; Dersim katliamından, İstiklal Mahkemelerinden zulüm dolu geçmişinizden, bu milletin burnundan fitil fitil getirmenizden, DP'ye karşı 27 Mayıs darbesini yapmaktan gurur duyuyor musunuz?'' diye sordu. Erdoğan, tartışılan o olayları ve isimleri gündeme getirdi:

"Siz İstiklal Mahkemesi yargıcı Kel Ali ile, Kılıç Ali ile Necip Ali ile gurur duymaya, isimlerini parklara vermeye devam edin. Biz bu ülkenin şehitleriyle, gazileriyle, büyük siyaset adamlarıyla gurur duyacağız, onların isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz. İşte en son biz hastanemize İskilipli Atıf Hoca'nı ismini verdik."

MİLLET SENİ SEYREDİYOR

Erdoğan, İskilip'te bir hastaneye merhum İskilipli Atıf Hoca'nın ismini vererek bir hakkı teslim ettiklerini bildirerek, ''Enteresan bir şey daha söylüyor; 'Başbakan 46 dakika konuştu, 45 dakikasını CHP'ye ayırdı. Başbakan CHP'den çekiniyor' diyor. Aynaya bak aynaya. Millet dizi seyretmeyi bıraktı, sabah akşam keyifle seni seyrediyor'' diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bakalım, tüzük kurultayında ne gibi değişiklikler olacak, bir de baktım Erdoğan kurultayıymış. Böyle bir kongre olur mu? Hatta bazı medya yorumcuları da 'Grup konuşmalarından farklı bir şey görmedik' dediler. Entrika, ayak oyunu, yalan, iftira, komedi, kumpas, komplo, aksiyon... Ne ararsanız var. CHP'den çekinmek için hiçbir şeye gerek yok. Biz Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ziyadesiyle memnunuz, CHP'nin bu halinden fazlasıyla memnunuz. Günde 10 vakit çark eden, ayak üstü 10 yalan söyleyen, iftira atan, yalan söyleyen, hakareti politika zanneden CHP, millet nezdinde tüm itibarını tüketen genel başkandan biz ziyadesiyle memnunuz. CHP'nin başında böyle bir genel başkan olduğu müddetçe evvel Allah AK Parti gücüne güç katmaya devam edecek. Fakat biz Türkiye'de Anamuhalefetin bu halde olmasından rahatsızız. Anamuhalefet genel başkanın böyle bir ruh hali içinde olmasından rahatsızız. Biz CHP seçmeninin böyle bir genel başkana mahkum edilmesinden rahatsızız.''


ERDOĞAN'IN, CHP'DEN ÇOK MEMNUN OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİ O ANLAR KAMERALARA BÖYLE YANSIDI

REZALETE ENGEL OLACAĞINA

''Kurultayda konuştuğu kürsünün önünde kendi milletvekili tartaklanıyor, neredeyse orada işini bitirecekler'' diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu söyle seslendi:

''Sayın Kılıçdaroğlu, oradaki rezalete engel olacağına şirazeden çıkmışcasına bize hakaret ediyor. Fakat bir taraftan da enteresan, oradaki emniyet mensuplarına diyor ki 'Beni CHP'lilerden korumayın.' Ya dayağı yiyen CHP'li milletvekili, bir dosya verecek veremiyor, senin milletvekilini dövüyorlar orada, sen hala diyorsun ki 'beni CHP'lilerden korumayın.' Bu kadar mantığın iflas ettiği an. İstediğiniz kadar hakaret edin, istediğiniz kadar seviyeyi üslubu ayaklar altına alın, onların hepsi bizim kar hanemize yazıyor. Sonuçta aynaya baktığınızda mahçup olan biz değil, siz olacaksınız.'

TERÖRLE MÜCADELEDE HANGİ MESAJLARI VERDİ? ULUDERE OLAYI İÇİN NE DEDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Erdoğan, güvenlik birimlerinin bugüne kadar örneği görülmeyen bir koordinasyon ve uyum içinde olduğunu belirterek,  ''Kurumlarımız arasında bir çatışma varmış gibi göstermek, hiç kimsenin işine yaramaz. Aksine Türkiye'ye büyük zarar verir'' dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, terörle mücadelenin büyük kararlılıkta devam ettiğini, ağır kış şartlarına rağmen Mehmetçik, polis ve istihbarat kurumlarının büyük özveriyle mücadeleyi yürüttüğünü ifade etti.

Erdoğan, terörle mücadele sarsılmaz şekilde devam ederken, terör örgütünün maskesinin de her geçen gün biraz daha düştüğünü belirterek, ''Örgüt içindeki çarpıklıklar daha net şekilde görülüyor. Örgüt içindeki istismar edilen çocuklar, infazlar, terör örgütünün işlediği cinayetler, artık tek tek ortaya dökülüyor. Terörle mücadelede, güvenlik birimlerinin motivasyonunu olumsuz etkileyecek her türlü girişim karşısında terör örgütü bizi bulacaktır'' diye konuştu.

Güvenlik birimlerinin bugüne kadar örneği görülmeyen bir koordinasyon ve uyum içinde olduğunu kaydeden Erdoğan, ''Herkes Anayasa ve yasaların tanıdığı sınırlar içinde vazifesini en iyi şekilde yapmanın gayreti içindedir. Kurumlarımız arasında bir çatışma varmış gibi göstermek hiç kimsenin işine yaramaz. Aksine Türkiye'ye büyük zarar verir. Türkiye düşmanlarını, hasımlarını, terör örgütünü sevindirecek bu tür girişimlerden uzak durulmasını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum'' dedi.

ULUDERE'DEKİ KARDEŞİM ENDİŞE ETMESİN

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Uludere'deki kardeşlerimizi unutmadığımızı da vurgulamak istiyorum. En başından itibaren bizim gönlümüz, kalbimiz Uludere'de mağdur kardeşlerimizle birlikte atıyor. En az onlar kadar acı hadisenin aydınlatılmasını, şu anda süratle bizler de takip ediyoruz, bekliyoruz. Gerek sivil gerekse askeri yargı her iki koldan bu çalışmayı sürdürmektedir. Ne Uludere'deki kardeşim ne bölgedeki kardeşim endişe etmesin. Süreç devam ediyor ve büyük hassasiyetle devam ediyor.

TBMM insan Hakları Komisyonumuzun Uludere'ye bir ziyareti oldu. Burada bir gerçeği ifade etmem lazım; Komisyon çalışmalarında gizlilik esastır. Önüne gelen Komisyon adına çıkıp konuşma yapamaz. Her komisyonun Başkanı olduğu gibi sözcüsü var, konuşmayı bunlar yapar. Ama baktık ki bu komisyonda birileri bir şeyler kaçırmak için daha iş netleşmeden, oturup müzakereler, değerlendirmeler yapılmadan hemen açıklamalar yapmaya ve bir dezenformasyona gitme gayreti gördük. Tabii ki CHP'nin, BDP'nin her zamanki işi bu. Yine böyle bir yola tevessül ettiler.

Uludere'deki kardeşlerimizle dayanışma adına başta Başbakan yardımcım Beşir bey olmak üzere eşleri, eşim, ilgili bakan arkadaşlarımızın havalar müsaade ettiği anda oraya bir ziyareti olacak. Şu anda orada da kar, fırtına devam ediyor. Oradaki alilerle inşallah bir araya gelecekler. Bu kardeşlerimiz, kendilerini yalnız hissetmesin. Bizler, 75 milyonun hükümetiyiz. 75 milyonun derdi bizim derdimizdir. Bilsinler ki devlet, Hükümet ve AK Parti yanlarındadır, yanlarında olmaya devam edecektir.''

Erdoğan, grup konuşmasının adından 9 farklı siyasi partiden 2 ilçe ve 7 belde belediye başkanı ile 24 belediye meclis üyesinin AK Parti'ye katılımı dolayısıyla rozetlerini taktı.

Başbakan Erdoğan, toplantıya gelişinde ve konuşması sırasında yoğun sevgi gösterisi ve alkışlarla karşılandı. İzleyicilerden bir grup, ''dik dur, eğilme, bu gençlik seninle'' diye tezahürat yaptı.