BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.408,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Kadir Topbaş'a sahip çıktı!

Başbakan Erdoğan, kar yağışında yaşanan çileyle ilgili hedef tahtasındaki Kadir Topbaş'a sahip çıktı.

Abone ol
Erdoğan, hedef tahtasındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sahip çıktı. İstanbul'un trafik çilesiyle ilgili medyada sert sözlerle eleştiren Erdoğan, medyanın tutumunun yanlış olduğunu söyleyerek Topbaş'a sahip çıktı.

İstanbul'da yapılan çalışmaları yabancı devlet ve hükümet başkanlarının bile hayranlıkla karşıladığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanalistanbul için harekete geçeceklerini müjdeledi. Senede asgari 100 bin kapasiteli havalimanına başlayacamlarını, 3. Köprü içinde hazırlıklara başlandığını anlatan Erdoğan, 29 Ekim'de tüp geçitlerin hizmete açılacağını söyledi. Türkiye'nin büyüdüğünü ve Dolmabahçe'deki ofisinde ağırladığı hükümet başkanlarının yapılanları görünce dudaklarının uçukladığını kaydetti. 

"MEDYAYLA DERDİMİZ VAR"

Konuşmasında Haliç konusunda yapılanları anlatan Erdoğan, Kadir Topbaş'ın yaptığı çalışmalarla Haliç'teki balık sayısının artacağını söyledi. Yapılan işleri kimsenin göstermediğini anlatan Erdoğan, medyayla sorunları olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: 

"Bizim medyayla derdimiz var. Yarın başlık şudur: Yine medyaya çattı. Benim söylediğim, Hayırlı hizmetleri duyurun istiyoruz, derdimiz bu! Milletin bunu bilmeye hakkı var. Senin de görevin bunu millete duyurmaktır. Bu dünya güzeli İstanbulumuzun güzelliklerini dünyaya duyurma görevin var. Ama şöyle bir gün karda kışta trafikte ulaşımda bir sıkıntı olsa bas bas bağırıyorsunuz. Yahu git Manhattan'a orada da aynı şeyleri görürsün, ABD'sinde de bunu görürsün Avrupasında da bunu görürsün. Heryerde bu olağan bir şeydir. Hava şartlarına göre zaman zaman bu tür sıkıntılar olur ama milletin alışkanlığını artırmak değil, bununla mücadele eden yönetimlere karşı kini artırmak, dert bu... İnşallah biz şimdi Kanalistanbulumuzu da yapacağız. Bunlar şimdi "Bu adamlar çılgın, deli bunu da yaparlar" demeye başladı.