BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan kabineye son şeklini verdi

Erdoğan ve kurmayları yeni hükümet programı için AK Parti'de bir araya geldi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde kurmayları ile bir araya geldi. Toplantıda yeni kabine ve hükümet programına son şekli verildi.

Başbakan Erdoğan, 61. hükümet programına son şeklini vermek üzere parti genel merkezinde kurmayları ile bir araya geldi.

HÜKÜMET PROGRAMI HAZIRLANDI

Parti genel merkezindeki toplantıya bugün muhalefeti ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'in yanı sıra, eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve hükümet programının hazırlanması aşamasında yer alan parti yöneticileri katılıyor.

Toplantıda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, bugün CHP ve MHP ile TBMM Başkanlığı'na ilişkin yaptıkları görüşmelerde edindikleri izlenimleri de Başbakan Erdoğan'a aktarıldı. Söz konusu görüşmenin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanlığı için Çiçek'in adaylığının gündeme geleceğine yönelik bir izlenim edindiğini söylemişti.

Öte yandan AK Parti, yeni dönemdeki ilk grup toplantısını yarın genel merkezde gerçekleştirecek. Toplantıda, AK Parti milletvekillerinin TBMM Başkan adayı için eğilimleri alınacak.

GÖREVLENDİRME RESMİ GAZETEDE 

Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için, İstanbul Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirilmesine ilişkin işlem, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında Başbakanlığa hitaben yayımlanan işlemde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imzasıyla, Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için, Erdoğan'ın görevlendirildiği belirtildi.

İşlemde, seçilecek bakanların atanmaları yapıldıktan sonra, Bakanlar Kurulu listesinin ayrıca gönderileceği kaydedildi