BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan İzmirde muhalefete vurdu

Başbakan önce İzmir'de konuştu ardından da Menemen'de. Erdoğan'ın hedefinde ise "ruh üçüzleri" vardı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişiklik paketi için meydanlarda halktan destek istiyor. Erdoğan, bugün İzmir'in Bayındır ilçesinde yaptığı konuşmada, değişikliğe karşı çıkan muhalefeti eleştirdi. Daha sonra Menemen'e geçen Erdoğan burada ilginç benzetmeler yaptı.

Başbakan Erdoğan, Bayındır'da düzenlenen toplu açılış törenindeki konuştu.

Erdoğan, TBMM'nin bir tarih yazarak, 1982 Anayasasındaki en kapsamlı değişiklikleri gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu anayasa değişikliği Türkiye'yi, üstünlerin hukukundan kurtarıyor, hukukun üstünlüğüne götürüyor" dedi.

1982 Anayasasındaki en kapsamlı değişikliğin gerçekleştirildiğine dikkati çeken Erdoğan, "Bu anayasa değişikliği hiç kuşkunuz olmasın, ekonomiden siyasete, dış politikamızdan demokratikleşmeye, insan haklarından kardeşliğimizin daha da kuvvetlenmesine kadar her alanda etkisini olumlu yönde hissettirecektir" dedi.

YSK'nin referandumun 12 Eylül'de yapılacağına karar verdiğini anımsatan Erdoğan, 12 Eylül 2010 tarihinin 1980 darbesinin 30. yıl dönümüne denk geldiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, "12 Eylül 2010'da 1980 darbesinin 30. yıl dönümünde, inşallah Türkiye 12 Eylül'ün izlerini üzerinden atacak. 12 Eylül 2010'da Türkiye inşallah yeni bir sabaha, aydınlık bir sabaha uyanacak. 12 Eylül 2010'da Türkiye prangalarından, zincirlerinden ayak bağlarından kurtulacak" dedi.

Erdoğan, "Türkiye'de ruh ikizi bir muhalefet vardı. CHP-MHP şimdi bunlar ruh üçüzü oldular. CHP-MHP, bir de yanlarına BDP'yi aldılar. Şimdi üçüz oldular. Bunları anlamak mümkün değil ve yanındaki milletvekili arkadaşlarının iradesine güvenmiyor. Arkadaşına güvenmiyor. Eee zaten Sayın Genel Başkanın Parlamentoya gelip gittiği yok. Biz orada Anayasayla uğraşırken, Sayın Başkan başka yerlerdeydi." diye konuştu.

"KONUŞUN AMA KABİNE GİRMEYİN"

Muhalefet milletvekillerinin talimat aldıkları için oy kullanma kabinine giremediğini anlatan Başbakan Erdoğan, verilen talimatın, "Konuşun ama kabine girmeyin" şeklinde olduğunu söyledi.

Muhalefet milletvekillerinin Anayasa oylamasında tehdit altında olduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bunu anlamak mümkün değil. Tabi ortada bir gerçek var. Talimatı aldıkları için de hiç birisi oy kullanma kabinine gelemiyor. Aldıkları talimat; konuşun ama kabine girmeyin. Olur ya bir yanlış yaparsınız. Aynı şekilde bakıyorsunuz BDP konuşuyor, ama o da oy kabinine girmiyor. Niye? Olur ya bir yanlış yaparsınız. Zaten 20 kişisiniz. Bu kadar birbirinize güveniyorsanız, oy kullansınlar. Olmaz... Çünkü hepsi tehdit altında. Ama bizim böyle bir sorunumuz yok. 'Efendim işte bak zayiat verdiniz.' Bakınız biz samimi olduktan sonra buna inandık. Niyet hayır olduktan sonra akıbet hayırdır. Biz yola böyle çıktık. Ortalama 14 günde her akşam, her gün 16 saat orada bir çalışma yaptık. CHP'liler, MHP'liler ne diyor biliyor musun? 'Başbakan, devleti bıraktı, buraya oturdu'. Bu devlet işi değil mi? Anayasasız devlet olur mu? Biz onu şu anda hallediyoruz. O da bizim işimiz. Ama siz başka şeylerle uğraşıyorken, biz orada hem yabancı misafirlerimizi ağırlıyor, bir diğer taraftan da yine arkadaşlarımızla görüşülmesi gereken meseleleri oylamalar arasında yine görüşüyorduk. Biz işimizi biliriz, sen kendine bak kendine" dedi.

İZMİR ÇIKARMASININ MENEMEN AYAĞI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hizmet ederken, vatandaşlara il ve ilçelere, köylere hizmet götürürken, oralardan aldıkları oy oranlarını zerre kadar dikkate almadıklarını söyledi.

İzmir programı kapsamında helikopterle Menemen'e gelen Erdoğan, Menemen ve Torbalı Adalet sarayları ile Menemen Devlet Hastanesi ek binası ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin toplu açılış töreni için Adliye önünde düzenlenen törene katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Medvedev ile 17 anlaşmayı imzaladıklarını, cuma günü Yunanistan'a geçerek burada da 22 anlaşma imzaladıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, Yunanistan ile Cumhuriyet tarihinde 35 anlaşma imzalandığını, kendilerinin bir günde 22 anlaşma imzaladıklarını ifade etti.

AKŞAM İRAN YA DA AZERBANCAN'A GİDEYECEK

Erdoğan, "Akşam için telefon geldi, duruma göre İran veya Azerbaycan'a geçiyorum. Oradan Gürcistan'a, oradan da İspanya'ya geçiyoruz. İspanya'da da AB ülkeleriyle Latin Amerika ülkeleri ortak toplantısında bir arada olacağız" dedi.

ERDOĞAN'DAN İLGİNÇ HASTANE BENZETMESİ

Erdoğan'ın Menemen Devlet Hastanesi'nin ek binasını açtıktan sonra yaptığı ilginç benzetmeler dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, eskiden hastanelerde "hapishane koğuşuna" benzeyen 8-10 kişilik odalar bulunurken, şimdi 1-2 kişilik odaların bulunduğunu, buraya sağlıklı girenin hasta çıktığını, ilaç almak için kuyruğa girildiğini, ilaçlarının birçoğunu da alamadığını kaydederek, getirdikleri sistemle her isteyenin istediği hastanede tedavi olduğunu, istediği eczaneden ilacını aldığını ifade etti.