BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.395,82
HABER /  SEÇİM

Erdoğan ile Gül birbirinin mütemmin cüzüdür!

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunndu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ile ilgili soruları yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ''Sayın Başbakan ile Abdullah Gül birbirine rakip değil. Erdoğan ve Gül birbirinin muhalifi, alternatifi değil. Onlar birbirinin mütemmim cüzüdür'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Çelik'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Belki Mayıs sonunda adayımız kesinleşir. Seçim kavgaya, kaosa sebep olmayacaktır. CHP ile MHP'nin üst yönetiminin ittifakı hayırlı olsun. MHP ve CHP'nin birleşmesinden çatı olmaz.

Mütemmim cüzü ne demek?
Türk Dil Kurumu'nun bilgilerine göre 'Mütemmim cüzü' ifadesi 'Bütünü oluşturan tamamlayıcı parça' ve 'Ayrılmaz parça' anlamlarına geliyor.

Sayın Başbakan ile Abdullah Gül birbirine rakip değil. Erdoğan ve Gül birbirinin muhalifi, alternatifi değil. Onlar birbirinin mütemmim cüzüdür. Biz milletle ittifak yapacağız. Sayın Bahçeli'ye ve MHP yönetimine de MHP'liler katlanıyorlar. Ben bir sürü MHP'li ile konuştum.

AFYON KAMPINDA GÖRÜŞÜLECEK

Afyon'da önemli bir mekan olacak. Orada da mesele şekillendirilecek. Çok acele etmeyin. Son tarih 3 Temmuz. 3 Temmuz'a yakın bir tarihte açıklanır. Mayıs ayı sonunda kesinleşir adayımız. Haziran'da muhalefetin adayları da netleşir onları da izler, kamuoyu yoklamaları yaparız.

ÇİÇEK'İN ENGİN ALAN TEKLİFİ

Kesinleşmiş cezayı kaldırmak adalet duygusunu zedeler. Bu teşebbüsü iyi niyetli bir çözüm arayışı olarak değerlendiriyoruz.

HUTU ZULU KABİNESİ GİBİ...

Yüce Divan dayatması olursa o zaman komisyona gerek yok. Soruşturma komisyonları bir çeşit yargılama yapar.

Komisyon kurulmadan, insanların savunmaları alınmadan onları suçlu ilan eden bir anlayışta olmayacağız. Bizim görevimiz insanı aklama yada karalama değil. Bir bakanı hırsızlıkla suçluyorsunuz ama o insanın kürsüde konuşmasına 'hutu zulu' kabinesi gibi çığlıklar atarak engel olacaksınız. Bu kabul edilemez.

Bu komisyonun üyeleri bile orataya çıkmadı. Bu komisyon şöyle böyle yapacak diye mahalle baskısı oluşturulmayacak. Yüce Divan dayatması içindeyseniz komisyona gerek yok, doğrudan suçlu ilan edip yargılayalım.

KOMİSYON ÜYELERİ NASIL SEÇİLECEK?

Görüş beyan etmemiş vekiller var, bizde de muhalefette de var. Görüş bildiren vekil komisyon listesinden çıkarılır. Titiz bir çalışma yapıldı, müsterih olun.