BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ile Baykalın görüşme tarihi

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek beklenen görüşmenin takvimini açıkladı

Abone ol


Bakanlar Kurulu toplantısı bitti... Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek 'Ermenistan ile imzalanan protokol gelecek hafta Meclis'e gönderilecek' dedi.

Çiçek, Baykal'ın gönderdiği mektubun ardından Başbakan rdoğan'ın önümüzdeki hafta Baykal'la görüşeceğini de açıkladı. Görüşmenin şekline dair bilgi vermedi.

Yaklaşık 4 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Çiçek şunları söyledi:
"Türkiye'nin tam üyelik konuısundaki kararlı tutumunu AB unutmamalıdır. Bu süreç konusunda çalışmalarımız var. Yapılması gereken yeni bir Anayasa'dır. Konuyla ilgili olarak 2007 seçimlerinden sonra hazırlandık. Ama şartlar hazır olmadığı için hayata geçirilmedi."

ERMENİSTAN İLE PROTOKOL HAFTAYA MECLİS'TE

"Dışişleri Bakanı Bakanlar Kurulu'nda protokolle ilgili bilgi vermiştir. 21 Ekim'de bu bilgiyi Meclis'te de vereceğiz. Neden erken gün değil? Hem Suriye hem de Irak'ta önemli görüşmeler yapılacak. 20'sinde de MGK olacağı için en uygun tarih 21'i olarak belirlenmiştir.

Protokoller TBMM'ye gönderilecektir. Başbakan Dışişleri Bakanı zaman zaman açıklamalar yaptı. Hükümet olarak burada da söylemek istiyoruz. Bu imza bizim açımızdan önemli bir adımdır. Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi sürecinde ciddi bir olaydır. Bu protokolle ilgili gizli birşey yoktur. Bu protokolün imzalanması hükümetin kararıdır. Samimi ve ciddi bir irade koyduk. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Bu durum bize komşu tüm ülkeler için geçerlidir. Kapsamlı barış ve istikrarın uluslararası hukuk ve normlara uygun bir biçimde sağlanmasıdır. Ermenistan ile barışı istiyoruz. Çatışmaların kimseye faydası yoktur. Kalıcı barış ve istikrar Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesiyle gelir. Bizim Azerbaycan'la olan ilişkilerimiz kardeşlik ilişkisidir. Menfaate dayalı değildir. Bu konuyu değerlendirilirken bizim bu görüşümüz göz önünde bulundurulmalıdır."