BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan için suikast planı

Ergenekon soruşturması kapsamında Yarbay Mustafa Dönmez'in ajandasından çok önemli bir belge ortaya çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez'in arşivi inceleniyor. Dönmez'in ajandasından şok bir belge ortaya çıktı.

Adapazarı Sapanca'daki evinden 22 el bombası, 1 kaleşnikov ve 4 tabanca ile birlikte örgütün cephanelik krokileri çıkan ve bu krokilerin takibinden 30 el bombası daha ele geçirilen Dönmez'in özel ajandasından ise Başbakan'a suikast planı krokileri çıktı.

ATABEYLER ÇETESİNDEN ELE GEÇEN KROKİNİN AYNISI

Dönmez'in Sapancada ki çiftlik evinden ele geçirilen özel ajandasını yapraklarında yer alan ve daha önce Ankara da çökertilen Atabeyler çetesinin Başbakan'a suikast planıyla bire bir aynı çizime sahip olduğu öğrenilen krokiye göre, harita üzerinden adres ve mekân işaretleme yöntemiyle gerçekleştirilecek suikast te 220 metre menzilli güdümlü füze kullanılacaktı.

POLİS TASARLANAN KANLI PLANIN SİLAHLARININ PEŞİNDE

Suikast krokisi ve ajanda üzerinde çalışmalarını devam ettiren polisin krokilerin ardından suikastte kullanılacağı anlaşılan güdümlü füzenin peşlinde olduğu öğrenildi

MUSTAFA DÖNMEZ KİMDİR?

Yarbay Mustafa Dönmez Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nda görev yapıyordu. Dönmezin bir önceki görev yeri ise 2001-2007 yılları arasında çalıştığı Sakarya 1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı.

Dönmez'in Ergenekon örgütüyle bağlantısının da bu yıllarda geliştiği tahmin ediliyor.

KARARGAH EVLERİ İDDİASI

Ergenekon soruşturması kapsamında Dönmez'in isminin geçtiği en önemli belge MİT'ten savcılığa gönderilen, ilk kez Akşam'ın gündeme getirdiği "karargah evleri" belgesi. Belgede Dönmez'in, eski özel harekât dairesi başkanvekili İbrahim Şahin'le bağlantısı olduğu öne sürülüyor.

GÜRSES'İN ÖĞRENCİSİ

Dönmez'in yakın ilişki kurduğu bir diğer isim ise Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Doç. Dr. Emin Gürses. İki yıl önce Sakarya Üniversitesi'nde yükseköğretim yapan Dönmez'in Gürses'ten ders aldığı belirlendi.

Dönmez'in, Silivri'ye naklinden önce Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan Emin Gürses'i düzenli olarak ziyaret ettiği belirtildi. Dönmez'i Ergenekon soruşturmasında öne çıkaran ise evlerinde ele geçirilen silah, mühimmat ve cephanelik krokileri.

DÖNMEZ CEPHANELİĞİ

Dönmez'in Ankara ve Sapanca'daki evlerinde 22 adet el bombası, 1 adet Mısır yapımı makineli tüfek, 2 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 tabanca, 8 binden fazla çeşitli çaplarda mermi, 8 adet kalaşnikof şarjörü ele geçirilmişti.

Dönmez'in evinde ele geçirilen bir krokiden yola çıkan polis Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Yenikent Mahallesi'nde de bir cephanelik ortaya çıkarmıştı.