BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,87
ALTIN 2.431,83
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan heykelinin yapılmasıyla ilgili ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı belediyeler tarafından heykelinin yapılmasıyla ilgili konuştu. Erdoğan, "Ben kendi heykelimin yapılmasını istemiyorum. Bu bizim değerlerimize ters" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

Abone ol

KOCAELİ'de İzmit'e bağlı Topçular Mahallesi'nde, darbe girişiminin yıldönümünde açılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı'ndaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büstü tartışma yaratmıştı. Belediye Başkanlarıyla toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışmalara son noktayı koydu. Erdoğan, "Heykelimin dikilmesini istemiyorum. Bu bizim değerlerimize ters." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büst şeklinde tasvir edildiği çalışma Erdoğan'a benzemediği iddiasıyla gündeme gelmişti. İzmit Belediyesi yetkilileri parktaki büstü kaldırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan heykel açıklaması geldi. 

Belediye başkanlarını heykel değil hizmet yapma konusunda uyaran Erdoğan, şu sözleri söyledi.

"BENİM HEYKEL VE GÖRSELLERİMİN DİKİLMESİNİ İSTEMİYORUM"

Harran'da yapılan Erdoğan heykeli kaldırıldı

 "Bazı belediyelerimizde sayısı çok fazla değil. Şahsımın heykel veya benzer görsellerini yapmışlar. Bunu duyunca çok çok üzüldüm. Bir defa bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bizim belediyelerimiz, bunları kaldırdık ayrı mesele, bunlara tevessül etmesinler, heykel değil hizmete yönelik eserler versinler. Bunların bizim değerlerimizle çatışan şeyler olduğunu bilmemiz lazım. Hiçbir arkadaşım bu yola tevessül etmesin."

BELEDİYE BAŞKANI, "KİMSE ERDOĞAN'A BENZEYEMEZ" DEMİŞTİ

Büstün Erdoğan'a benzemediği iddialarını değerlendiren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Zaten hiç kimse Erdoğan'a benzeyemez" diyerek büstü savunmuştu.

BİR HEYKEL DE HARRAN BELEDİYESİNDEN

Harran İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Anıtı'nda yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanka eliyle 'dur' işareti yaptığı heykeli kaldırıldı.