BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, Hakan Fidan'a verdiği talimatı anlattı

7 Şubat'ta yaşanan MİT krizinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrıldığı dönemle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İfadeyi verip tutuklansaydı hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kendisine gitmeyeceksin dedim.'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 43.muhtarlar toplantısında gündeme ilişkin önemli konularda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 7 Şubat'ta yaşanan MİT krizini anlattı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrıldığı dönemle ilgili konuşan Erdoğan, "İfadeyi verip tutuklansaydı hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kendisine gitmeyeceksin dedim. Polis seni almak isterse, güvenlikçilerine talimat ver polisi içeri sokmayacaklar dedim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları...

MUHTARLARA MÜJDEYİ VERDİ

Bugün size yeni bir müjdem var. Ülkemizin her yerinde ihtiyaç duyulan yerlerde muhtarlık binası yapılması kararı aldık. Valiliklerimiz muhtarlık hizmet binalarını inşaa edecek. Muhtarlarımızın da kurumsal bir olarak kimliği bir şahsiyeti olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Mahallenize en güzel hizmetini yapmanızı istiyorum. Ne kadar çok milletin derinde derman olursanız vatandaşlar da toprağına o kadar sahip çıkar hükümetine ve milletine. Muhtarlıkların nüfus ve alan olarak büyüklükleri konusunda bir düzenlemeye gitmek gerekiyor. 25-30 bin nüfuslu mahalledeki bir muhtarın herkese ulaşması, her meseleyle ilgilenmesi elbette mümkün olmaz. Bunun için 2019'da yeni yönetim sistemine geçerken, muhtarlıkların nüfus ve alan olarak büyüklükleri konusunda bir alt ve üst sınır getirilmesi düşünülebilir.

Erdoğan, "Türkiye 2011 seçimlerinin ardından bir anda kendimizi yoğun bir saldırı dalgası içinde bulduk. MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılması … İfadeyi verip tutuklansaydı arkasından hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyorum. Kendisine kesinlikle 'gitmeyeceksin' dedim. Yardımcılarını da 'göndermeyeceksin' dedim. Eğer polis seni almak isterse güvenlikçilerine talimat ver polisi içeri sokmayacaklar dedim. Ülkede kim kiminle neyin mücadelesini veriyor. O günün FETÖ yargısı ile bu mücadeleyi verdik. Çünkü FETÖ yargısı bu milletin evlatlarını bir biri ile vuruşturuyordu" diye konuştu. 

''F-16 OLUR İNLERİNE GİRERİZ GİRİYORUZ''

Bizim huzurumuzu kaçırmaya kimsenin hakkı yok. Nereden en ufak bir tehdit geliyorsa F-16 oluruz tanklarla inlerine gireriz giriyoruz. Bu ülkede tek terörist kalmayacak. Bazı anneler geliyor benim evladım suçsuz günahsız. Kusura bakma, suçsuzsa zaten bırakıyoruz. FETÖ'cülerde her numara var. Zaten bunların ağası da Pensilvanya'da, onun arkasında da Amerika var. ABD bizden terörist istiyorsa istediği teröristleri verdik. Şimdi bu teröristi istiyoruz bize vermiyor. Sen bunu vermiyorsan bundan sonra sen bizden herhangi bir teröristi istediğin zaman bu fakir buradayken o teröristi alamazsın.

''BENİM KURMAY SUBAYIM DA AYRI BİR CAMBAZ''

Benim kurmay subayım da ayrı bir cambaz. Şu anda psikiyatrik vaka olduğuna dair raporlar uydurmuş. Avukatlar sürece dahil oldular böyle bir şey söz konusu değil. Masumların haklarını iade etmek, suçluları hak ettiği cezaya çarptırmak suretiyle bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracağız.

''KARŞINIZDA NE OSMANLI'NIN HASTA ADAMI NE CUMHURİYET'İN ÇÖMEZ DEVLETİ VAR''

Birilerinin ısrarla burnumuzun dibinde bir terör koridoru inşa etme çabası karşısında sabrımız azalıyor. Ancak gelinen noktada geriye tek bir çarenin kaldığını görüyoruz. Suriye ve Irak'ta yaşanan hadiselerin kurulan düzenin amacı her geçen gün daha net anlaşılıyor. Bize verilen sözlerin tutulmamasına ve yalan söylenmesine daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz. Fırat Kalkanı Harekâtıyla attığımız adımı, tüm sınırlarımız boyunca genişletecek güce, imkâna ve iradeye sahibiz. Türkiye, hiç kimsenin kendi ülkesindeki iktidar oyununa meze olacak bir devlet değildir. Karşınızda ne Osmanlı'nın hasta adamı, ne cumhuriyetin çömez devleti var. Artık karşısında 2023 hedeflerine kilitlenmiş bir millet var. Bu coğrafya nice kibir abidesi güçlerin çöküşünü de görmüştür.

Erdoğan'dan ittifak açıklaması!

AK Parti'den MHP ittifakıyla ilgili flaş açıklama!