BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, Gökçek'e ne dedi? Sıra ilçe belediyelerinde mi?

Melih Gökçek'in "cumartesi istifa ediyorum" dedirten görüşmenin perde arkasında neler oldu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayırcı ilçe belediye başkanları" için söyledikleri ne anlama geliyor?

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le yaptığı ikinci görüşmede ne konuşuldu? Erdoğan, Gökçek'e ne dedi? İstanbul'da "hayır" çıkan ilçelerin belediye başkanları da istifa ettirilecek mi?..

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AK parti kulislerinde konuşulan bomba iddiaları köşesine taşıdı. Melih Gökçek'in Beştepe'deki görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı "Cumartesi günü istifa edeceğim" açıklamasına neden olan diyaloğu yazdı.

İKİNCİ KEZ GELMEYE NEDEN GEREK DUYDUN?

Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ikinci kez görüşmekte ısrar eden Gökçek'e “İkinci kez gelmeye neden gerek duydun? Buradan çıkınca istifa edeceğin tarihi açıkla” dedi. Gökçek de görüşme sonrası Cumartesi günü istifa edeceğini sosyal medya hesabından duyurdu. 

'HAYIR' ÇIKAN İLÇELERİN BAŞKANLARI DA DEĞİŞECEK!

Abdülkadir Selvi, Büyükşehir belediye başkanlarından sonra referandumda bölgelerinde "hayır" çıkan İstanbul'daki ilçe belediye başkanlarının da istifasının istenileceğini öne sürdü. Erdoğan'ın “İstanbul’da hayır çıkan ilçelerde değişim olacak mı?” sorusuna, “Şu anda böyle bir şey söz konusu değil ama olmayacağı anlamına gelmez” sözlerini hatırlatan Selvi, "Hatırladınız mı? Gökçek’le ilgili süreç de böyle bir cevap üzerine başlamıştı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin "Gökçek'in istifası istendi mi?" sorusu üzerine "Şu anda böyle birşey yok. Ama olmayacağı anlamına gelmez" demiş, kısa süre sonra da Gökçek'in istifasını istemişti.