BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Gereken dersi vereceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “10 Ağustos’ta öyle bir tokat vurun ki, bir daha bizlere iftira atmasınlar” dedi.<br/>Malatya Büyükşehir Bele...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “10 Ağustos’ta öyle bir tokat vurun ki, bir daha bizlere iftira atmasınlar” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki meydanda halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü Malatya’dan birincilik beklediğini ifade ederek, “Onların ablaları var, ama sizler de çalışıp onlara da dersini vereceksiniz. Bizim ağabeylerimiz daha güçlü ve kararlı ve evvel Allah daha çok çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Erdoğan, Malatya’da daha önceden seçim sonuçlarından dolayı teşekkürlerini iletti. “10 Ağustos’ta rekora hazır mıyız Malatya?” diye soran Erdoğan, “Yeni, öncü ve güçlü Türkiye’ye evet” dedi.
Malatyalı olan Turgut Özal’ın Çankaya’dan onursuzca indirildiğini belirten Erdoğan, “Bugün CHP bize ne söylüyorlarsa merhum Menderes’e de aynısını söylediler. Demirel ve Sezer nasıl seçildiyse önce de aynı seçimi yaptık. Ancak, CHP zihniyeti karşımıza çıktı. Size cumhurbaşkanı seçtirmeyiz dediler. Milli iradeyi çiğnemek istediler. Biz ise hemen halka gittik. Şimdi de halka cumhurbaşkanını seçtiriyoruz. 10 Ağustos’ta öyle bir tokat vurun ki, bir daha bizlere iftira atmasınlar” şeklide konuştu.
“Reklam filmini izlediniz mi? Beğendiniz mi? Reklam filminde, millet sahibi olduğu forsu kendi eliyle teslim ediyor. 16 Türk devletini ve milletini teslim ediyor. 10 Ağustos’ta devlet ile millet kucaklaşıyor” diyen Erdoğan, “Yüksek Seçim Kurulu’na şikayette bulundular, reklam filminde ezan var diye, bu filmde seccade, namaz kılan teyzemiz varmış. 6’ya 4 oy çokluğu ile yüksek seçim kurulu isteğiyle o kısımları çıkardık. Onlar ne yaparsa yapsın, istedikleri yola başvursunlar” şeklinde konuştu.

“PENSİLVANYA’DAKİNİN DENGESİ BOZULDU”
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu eleştiren Erdoğan, “İstiklal Marşı’na Çanakkale şehitleri diyor. Eğer, sen İstiklal Marşı’nı bilmiyorsan, ne babanın ne ananın suçu var. Bu suç senin. Profesörmüş. İstiklal Marşından bihaber olan insana cumhurbaşkanlığı makamını teslim etmeyin. CHP ve MHP’liler eliniz nasıl gidip bu adama oy vereceksiniz. CHP ile MHP birleşti, arada fark kalmadı. Kuran-ı Kerim öğretilmesinden ve başörtüsünden rahatsız olan CHP, MHP ile aynı çizgiye geldi. MHP tabanı bundan rahatsız. Dün CHP genel müdürü çıkmış, MHP’ye talimat veriyor. MHP sokağa çıksın diyor. CHP’nin genel müdürü MHP’ye talimatlar veriyor. Biliyorum ki, MHP’nin tabanı partilerine gerekli cevabı verecektir. İstiklal Marşını bilmeyene MHP’li kardeşlerim oy verir mi? Ey monşer sıradan bir şiir değil, o İstiklal Marşı. Şiir deyip geçiştirdiği kıtalar, bu milletin gönlüne yazılmış kitabelerdir. Senin hayatında ciddi yaptığın ne var. Seni 8 yıl İslam konferansı başkanlığına getirdik, ne yaptın orada? Suudi Arabistan gibi ülkeler zor kurtuldu. Bana ve dış işleri bakanıma ricada bulundular. İnkar eder, çarkçı Kemal’in yanında yetişen çarkçı İhsanoğlu olur. Şimdi çıkmış monşer alkışla bize üslup dersi vermeye kalkıyor. Sen çık Pensilvanya’daki hocana ver. Pensilvanya’daki hocana ve CHP genel müdürüne ve MHP genel başkanına üslup dersi ver. Pensilvanya’dakinin dengesi bozuldu. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Bir kez olsun Gazze, bir kez olsun İsrail demiyor. Derse efendileri linç eder.
Ramazan’da itikafta dediler. İtikaftan çıkan beddua eder mi? İstanbul, Bursa, Malatya, Konya ve Gaziantep değil de niye Pensilvanya, Rabbim kimseyi zelil etmesin.Yüzde 99’u Müslüman olan bu halka gazete köşede hakaret ediyorsun” ifadelerini kullandı.

“BUNLARA GEREKLİ DERSİ VERECEĞİZ”
“10 Ağustos eski Türkiye’nin kapılarının kapanıp, yeni Türkiye’nin kapılarının ardına kadar açılacağı gündür. Korku siyasete, ayrımcılığı, ırkçılığı, istismar siyasetini eski Türkiye’de bırakacağız.Yaradılanı, yaratandan ötürü seveceğiz. Tek bayrak, tek devlet diyoruz. Paralel devlet avucunu yalayacaksın. Bunlara gerekli dersi vereceğiz” ifadelerini kullanan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin ve Gazze’de 2 bin kadar kardeşimiz şehit edildi. 10 bin kadar kardeşimiz yaralandı. 350 bin kardeşimiz evini terk etmek zorunda kaldı. Suriye aynı şekilde Ramazan ve bayramını sıkıntılı geçirdi. Birçok ilimiz Müslüman kardeşlerimizin yanında oldu. 81 vilayet tek yürek halinde mazlumun yanında duruyoruz. Sizin dik duruşunuz, dost ve kardeşlerimizin yüreklerini ferahlatıyor. Rabbim bizi bir ve beraber kılsın. Siz burada dimdik durduğunuz müddetçe, İslam coğrafyasının umudu sönmeyecek. Bayrağımız asla yerde sürünmeyecek” şeklinde konuştu.
Seçilme yaşını 18’e indireceklerini belirterek, “Almanya, Avusturya, İspanya, İsveç’te oluyor da, benim ülkemde niye olmasın” diyen Erdoğan, “21 yaşında bir karanlık çağı kapatıp, aydınlık çağı açan Fatih Sultan Mehmet’in torunlarıyız. Bize bu saygısızlığı yapan MHP yönetimine Pazar günü ders vermeye hazır mıyız? “diye sordu.
İsrail’in bütün dünyada mahalle baskısı oluşturduğunu dile getiren Erdoğan, “Bir gazeteci ve sanatçı çıkar da hakkı söylerse, onu linç ediyorlar. Bebekler öldürülüyor, insanlar şehit oluyor, biz dile getiriyoruz. Bir kısım siyasetçi ve iş adamlarının üzerinde mahalle baskısı var. Gazetelerinde Tayyip Erdoğan’a sert diyenler, eğer İsrail ile ilgili bu sözlerim sert ise sert olmaya devam edeceğim. İster beğenirler, ister beğenmezler. Biz halkın değil hakkın beğenmesini istiyoruz. Türkiye’de fazla gazeteci tutuklu diye yalan söylediler. CHP’nin genel müdürü de gidiyor dünyaya ülkesini şikayet ediyor. Filistin’de 10 gazeteci öldürüldü, niye sesini çıkarmıyor” dedi.

“GÜNDEMİ BELİRLENEN TÜRKİYE GERİDE KALDI”
Tarih boyunca hakkın mücadelesi verdiklerini söyleyen Erdoğan, “Gündemi belirlenen Türkiye geride kaldı. Ekonomide güçlü ülkeyiz. 230 milyar dolardan, 820 milyar dolara çıkardık. Enflasyon yüzde 30 iken 9,1’e düştü. IMF’ye borcu bitirdik ve 5 milyar dolar borç istiyorlar. Veriniz dedim, veren el alan elden üstündür. Şimdi Merkez Bankası kasasında 27,5 değil, 133 milyar dolar var. 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Malatya’yı büyük şehir yapacağız dedik ve yaptık. Havalimanından buraya gelirken, yollar pırıl pırıl, Ahmet başkanı tebrik erdim” şeklinde konuştu.
“12 yılda Malatya’ya 900 katrilyon yatırım yaptık” diyen Erdoğan, sağlık alanında devrim şeklinde yapılan hizmetleri anlattı. “SSK genel müdürünü gördünüz mü? Bunlar verdiğiniz 3 koyunu kaybederler” diyen Erdoğan, Malatya’ya yapılan hizmetleri de anlattı. Malatya’da 36 kilometrecik bölünmüş yol varken, 277 kilometreye çıkardıklarını vurgulayan Erdoğan, çevre yolu ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerine dikkat çekti. Yeni projelerle hizmete devam edeceklerini bildiren Erdoğan, “Daha önce çıkardığımız yasayla ihtiyaç sahiplerinin özel okullarda eğitim görmelerini temin edeceğiz. Özel okulları teşvik edeceğiz. Okul öncesi eğitim gören 50 bin öğrenciye 3 bin TL, 75 bin öğrenciye 3 bin 500 TL destek vereceğiz. 2023 Türkiye’sin hep beraber hazırlayacağız” dedi.
(İHA)