BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan gazete küpürleriyle vurdu

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, 2-3 yıl önce gazetelerde savcıları eleştiren sözlerinin yer aldığı gazete küpürlerini halka gösterdi.

Abone ol

CHP, MHP ve Fethullah Gülen'i kaset kardeşliği ile niteleyen Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun çeşitli tarihlerde paralel yapılanmayı ve telefon dinlemelerini eleştirdiği konuşmaların yer aldığı 3 gazetenin küpürlerini okudu. 

Fitne sokmakla suçladığı Gülen icin Erdoğan, "Üç ayda maskesi düştü. Rabbim elini ayağına dolaştırdı böyle mahçup oldu." ifadelerini kullandı.

Vatandaşa yumruk attığı iddia edilen Sarıgül'e değinen Erdoğan, "Vatandaş da bunlara sandıkta yumruğu vuracak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman mitinginde halka hitap etti. İşte o konuşmadan öne çıkan başlıklar:

RABBİM ELİNİ AYAĞINA DOLAŞTIRDI

Bize iftira atanlar iftiralarının altında kalıyor. Bize çamur atanlar şu anda çamurun içinde boğuluyorlar. Pesinvanya'da bir zat var biliyorsunuz. bize beddualar etmeye oradan fitne sokmaya başladı, üç ayda maskesi düştü. Rabbim elini ayağına dolaştırdı böyle mahçup oldu.

KUKLA GİBİ İDRE EDİYOR

Cebrail parti kursa desteklemem diye zat şu an CHP'yi destekliyor, istikamet çiziyor, kukla gibi idare ediyor. CHP'nin olmadığı yerde MHP'yi destekliyor. Al birini vur ötekine. Adıyaman'da abiler ablalar köylere geliyorlarmış. Onlara zaten siz gereğini söylemişsinizdir. Benim başörtülü kızımız üniversitelere alınmadığı zaman başörtüsü furuattır diyen adam değil mi?

adiyaman.20140304143808.jpg

NİYE GELEMİYOR?

Sizin başınızdaki zatın vatanı burası değil mi? Amerika mı? Niye oradan Türkiye'yi karıştırıyor? Eğer dürüstse, doğruysa bu vatanı karıştırmasın, vatanına gelsin. Niye gelemiyor? Yoksa onunla ilgili de yasaklar mı var, kumpaslar mı var? 'Niçin gelemiyor' diye bir sorun.

30 MART OYUNU BOZMANIN TARİHİDİR

30 Mart bu oyunu bozmanın tarihidir. gençler hanım kardeşlerim ne kaldı? Şurada 26 gün. 26 gün gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Bu tarih sıradan bir tarih değil. Unutmayın Kahire'de Esma kızımızın şehit olduğu tarih olacak.

KASET KARDEŞLİĞİ

Zalimler için yaşasın cehennem diyorum. Zulm ile abad olunmaz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Bunların kardeşliği kaset kardeşliği. Fitne şebekesi önce CHP'yi sonra MHP'yi dizayn etti. Üç kafadar bir araya geldiler. 

Bitlis'te 5 parti biraraya geldi. Oyların toplamı yüzde 7. 40 çürük yumurtadan 1 sağlam yumurta olmaz. Adıyamanlılar sandıkta evellallah patlatacak. Gümbür gümbür yeni bir dönemi başlatacağız.

SENDEN BİR ŞEY OLMAZ

Bu Pensilvanya’daki zat Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanının eline kasetler veriyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı da bunun çığırtkanlığını yapıyor.

Geçenlerde söyledim senden bir şey olmaz. Sen kasetle geldin kasetle gideceksin dedim. Sen SSK'yı batırdın ya. Biz alacak ilaç bulamıyorduk. 30 mart'ta bunlara bizim siyasi tokat atmamız lazım. Adıyaman 1 numara olmalı. Öyle 60-70 değil ha. Daha fazla inşallah.

gazete.jpg

KİM BU SAVCI?

3 yıl önce bir televizyon kanalında partileriyle ilgili kayıtları eleştiriyordu. Bu dinleme kayıtlarını kim veriyor bunlar gizli değil mi kim bu savcı diye soruyordu. Başbakanı dinleyen hangi derin devlet diyordu. Milliyet gazetesi 27 Aralık 2012. Savcı suç işliyor diyordu.

ŞU ANDA SAHİP ÇIKIYOR

Şu anda bu kayıtları yapan bunları internette yayınlatan savcıları aynı Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı bugün sahip çıkıyor. Daha iki yıl önce yasadışı dinleme hepimizin tepki göstermesi gereken suç diyordu. Çark etmek fıtratında var. O koltuğa kasetle oturdu şimdi bunun bedelini ödüyor."

YENİDEN YARGILAMAYI DESTEKLERİZ DİYORDU

"Bu paralel yapı Milliyetçi Hareket Partisi’ni, Cumhuriyet Halk Partisi’ni dinlemiş ama ikisi de tek söz söyleyemiyor. Başbakan'ın dinlenmesi çok vahim bir olay diye gazetelere yansıyor. Türkiye gazetesi 2012. 'Yeniden yargılanmayı da destekleriz' diyor. Bugün sorun tam aksini söyler.

"CEMAAT SAYDAMLAŞSIN" DİYOR

Cemaat saydamlaşsın diyor burada da. Hürriyet gazetesi 2 Nisan 2011. Akşam başka sabah başka. Bundan siyasetçi olur mu? Bundan ancak İstanbul’un Tahtakale’sinde kasetçi olur. Orada gitsin kaset satsın. SSK’nın genel müdürüyken orayı batırdı, Rahşan affı ile kurtardı.

TAHTAKALE'DE KASETÇİ OLUR

Cemaat saydamlaşsın diyor. Akşam başka sabah başka. Bundan siyasetçi olur mu? Bundan ancak İstanbul'un tahtakelesi'nde kasetçi olur. Orada gitsin kaset satsın kaset.

SARIGÜL'ÜN ATTIĞI YUMRUK

İstanbul adaylarını gördünüz mü bunların bir vatandaşa yumruk atıyor. Vatandaş da bunlara sandıkta yumruk atacak. Tüm Türkiye o yumruğun hesabını sandıkta soracak. Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü kimse durduramayacak.

ŞİMDİ BUNUN HESABINI VERECEKLER

Kurdukları tuzak artık bozuldu. CHP'nin, MHP'nin, Pensilvanya'nın, onlarla birlikte medyanın, iş çevrelerinin kurdukları tuzak alt üst oldu. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. 'Darbe yapalım, sandıksız hükümeti devirelim' dediler, ayakları dolaştı, tökezlediler. Şimdi bunun hesabını verecekler, millet sandıkta bunun hesabını soracak. Hukuk yoluyla da biz hesabını soracağız.

DİKTATÖRÜ BULDUK

Aradık, sorduk, diktatörü bulduk. Ey CHP diktatör senin içinde. Kim? İnönü. İnönü, İtalya'da Nazi, Faşizm iktidar olduğunda onları ilk tebrik edenlerden olmuştur. Ve öyle ki bunlar Dersim'de katliamın baş sorumlusudur. Katliamın baş sorumlusu olduğu halde bugün kalkıp da bu CHP'nin genel müdürü Dersimli olduğu halde orayla ilgili bir kelime edebiliyor mu?

ADIYAMAN'A 3.5 KATRİLYONLUK YATIRIM

780 bin kilometrekare ile tek vatan. Batıda ne varsa Adıyaman'da o olacak. 10 yıl önce deseydiler ki Adıyaman'da modern bir havalimanı olacak inanır mıydınız?  15 yıl önce buralara geldiğimde kasaba gibiydi şimdi şehir oldu. Yeterli mi değil. Daha iyi olacak. Bizim şu ana kadar Adıyaman'a yaptığımız toplam yatırım 3.5 katrilyon. Adıyaman'a aşkımız var. Bunları yeterli görmüyoruz. Daha iyi olacak.

SİLAHLAR DEĞİL SİYASET KONUŞUYOR

"Bir yıldır artık şehitler gelmiyor. Terörle çok önemli gelişmeler var. Terör artık son buluyor. Birliğimizi beraberliğimizi tehdit etmeye kalkışanlara karşı Adıyaman dik durdu dik duruyor. Teröre geçit vermeyeceksiniz. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdiniz. Artık silahlar değil siyaset konuşuyor, Adıyaman’da ve Türkiye'de."

ÖZEL OKULLARDA FARKLI DİL VE LEHÇELERDE EĞİTİM İMKANI

TBMM’nin çalışmalarına ara vermeden önce milletimize sözümüz olan yeni demokratikleşme paketini çıkardık. Yasa Cumhurbaşkanımıza gitti. Birliğimizi pekiştirecek düzenlemeleri getirdik. Siyasi partiler artık ülkemizin farklı bölgelerinde kullanılan dil ve lehçelerde propaganda yapabilecek, bunun önünü açtık. Siyasi partilerde isteyenler için eşbaşkanlık sistemini getirdik. Çıkardığımız yasayla özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim imkanını getiriyoruz. Eğitim öğretim hakkını engelleyenlerin hapis cezalarını arttırdık.

GİYİM KUŞAMA KLAVYELERE ÖZGÜRLÜK

Senin başörtün var sakalın var bıyığın var diye okullardan döndüremeyecekler. Bir engelleme yapan olursa ona ağır cezalar getiriyoruz. Ayrımcılık ve nefret suçuyla mücadeleyi yoğunlaştırdık. Eski köy isimlerinin yeniden alınmasını kolaylaştırıyoruz. Giyim kuşama da klavyelere de özgürlük getirdik. Bunlar devrim niteliğinde adımlar. Bunlar Türkiye'de nefretin önüne geçen tarihi reformlar. Bu reformların hayırlara vesile olmasını diliyorum. İşte bu çetelerle örgütlerle mücadele ederek inşallah istikbale yürüyeceğiz."