BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Levent Kültür'de iki ödüllü belgesel

Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit'te bu çarşamba Zarok ve Herkes Uyurken belgeselleri art arda gösterilecek.

Abone ol

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”te bu çarşamba Muhammet Beyazdağ’ın yönetmenliğini üstlendiği “Zarok” belgeseli gösterimde olacak. Zarok'un ardından geçen hafta teknik arıza nedeniyle yarım kalan Herkes Uyurken belgeseli gösterime girecek.

Zarok

2013 / 29’
Yönetmen: Muhammet Beyazdağ
Senaryo: Muhammet Beyazdağ
Yapımcı: Akdeniz Üniversitesi
Görüntü Yönetmeni: Gökhan Özkan
Kurgu: Muhammet Beyazdağ
Müzik: Metin Kemal Kahraman, Kardeş Türküler, Aram Tigran


Birçok festivalde gösterilen ve 13. Kısa-ca Ulusal Öğrenci Filmleri Festivali’nde En İyi Belgesel Film ödülünü alan Zarok’un müzikleri Metin Kemal Kahraman, Kardeş Türküler ve Aram Tigran’a ait.

Filmin Konusu

''Onlar çocuktular istemediler bu olanları ama yaşamak zorunda kaldılar kendilerine yazılmış kaderi''
Türkiye’de yapılan her 3 evlilikten bir tanesi, bir kız çocuğunun hayatını karartıyor. Zarok belgeseli evrensel bir sorun olan çocuk gelinlerin yaşadığı zorlukları yalın bir şekilde dile getirmeye çalışıyor.

Herkes Uyurken

2010 / 60’
Yönetmen: Erdem Murat Çelikler
Senaryo: Erdem Murat Çelikler
Yapımcı: Ayfer Tokatlıoğlu
Kamera: Vojtech Pokorny
Kurgu: Erdem Murat Çelikler

Filmin Konusu

"Herkes Uyurken" geceleri çalışırken sokakta gördüğü evsiz, zor durumdaki insanlara yardım edebilme umuduyla onların fotoğraflarını çekmeye başlayan ve zamanla tanınmış ve başarılı bir fotoğraf sanatçısına dönüşen İstanbullu taksici Şevket Şahintaş'ın hayatını anlatıyor. Sergisinin açılış gecesinde zirveye ulaşan bu ilgiyle beraber Şevket kendisini hedeflediklerini ve başardıklarını sorgularken bulur. Taksiciliği bırakıp fotoğrafla geçimini sağlayabilecek midir? Fotoğraflarıyla bu insanlara ardım edebilmiş midir? Bundan sonra fotoğraf çekmeye devam edecek midir?


5 Mart 2014 Çarşamba
19:00
Levent Kültür Merkezi