BIST 10.163
DOLAR 32,29
EURO 35,02
ALTIN 2.454,59
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Gandi'ye o isimleri verecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Alman vakıflarının belediyelere yardım iddiasıyla ilgili bir kez daha konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan sözlerini "Alman vakıfları BDP'li ve CHP'li belediyeler aracılığıyla PKK'ya para aktarıyor" diye yansıtan medyaya tepki gösterdi. CHP'li belediyelerin Alman vakıflarıyla ilgili kredi sözleşmesi yaptığını iddia eden Erdoğan, BDP'li belediyelere bu vakıfların karşılıksız para aktardığını açıkladı.

Erdoğan'ın bu iddiaları kulisleri hareketlendirdi. Kılıçdaroğlu "Kanıtlasın söz veriyorum; ben kulağından tutup kapının önüne koyacağım" çağrısı yaptı. Başbakan, bugün CHP liderine CHP'li belediyeleri araştırmasını önerdi:

"CHP lideri kendi belediyelerini araştırsın. Hangi belediyenin kredi anlaşması var sorsun. Kapıya koyup koymayacağı kendi bileceği iştir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika gezisi öncesi Atatürk Havalimanı'nda yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Erdoğan, sözlerinin medyaya yanlış yansıtıldığını savundu. Erdoğan tartışmayla ilgili şunları söyledi:

KILIÇRAROĞLU KENDİ BELEDİYELERİNE SORSUN

Konunun aslı şu: Bu söylenen vakıflar, benim konuşmamla da gündeme gelmedi. Aslında Türkiye'de bu konu daha önce, medya vasıtasıyla gündeme gelmiş konulardır. Alman vakıflarının, uzun zamandır Türkiye'de ne yazık ki buna benzer bazı girişimleri olmuştur. Hatta ana muhalefet partisine bu şekilde yardım konusu tartışma konusu da olmuştur, tartışılmıştır, medyada bu yayımlanmıştır. Fakat tabii o gündür bugündür bu iş üzerine gidilmediği için belki belli noktada kalmıştır.

CHP LİDERİ KENDİ BELEDİYELERİNE SORSUN

 Şu anda ana muhalefet partisi lideri kendi belediyelerini bir araştırsın. 'Sizin hanginiz Alman vakıflarından herhangi biriyle bir kredi görüşmesi içindesin diye bir sorsun'. Bunlar ufak belde belediyesi de değil, ilçe belediyesi de değil, bir araştırırsa, bak ben bu kadarını kenara koyuyorum. Çalışma zeminini daha da daralttım. Ama, özel bir konuda bir bilgi isterse lütfederler, kendisiyle bunu da ayrıca görüşürüz. Onu da medya aracılığıyla yapmamıza gerek yok. O zaman kendilerine çok daha farklı bir şekilde yardımcı oluruz. Kapıya koyup koyulmaması o kendi bileceği bir iştir.

Kılıçdaroğlu ne dedi?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alman vakıflarıyla ilgili sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ne demişti. TIKLAYIN

BU TEZGAH YENİ ÇALIŞMIYOR

Türkiye'de bu tezgah yeni çalışmıyor, bu oyun yeni çalışmıyor. Benim anlattığım konu budur ve özellikle ağırlıklı BDP'li belediyelere bu söylediğim vakıflar, bu tür kredi mekanizmasını, hibe mekanizmasını çok çalıştırıyorlar onu da ayrıca burada ifade etmiş olayım."

NATO İLE İSTİHBARAT PAYLAŞIMI

Bir gazetecinin ''NATO Genel Sekreteri, PKK ile mücadelede konusunda Türkiye ile anlık istihbarat yapılacağını söyledi. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?'' sorusu üzerine Erdoğan, şu cevabı verdi:

''Bizim NATO ile bu tür anlık istihbarat paylaşımı gibi bu tür çalışmalarımız gerek NATO ile gerekse Amerika ile yaptığımız açıklamada söylemiştik devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de, sayın Obama ile yaptığımız görüşmede de; 'Bundan asla taviz yok, bu kararlı bir şekilde devam edecektir' mutabakatını kendileriyle sağladık.

Bugün Rasmussen'in açıklamalarını okudunuz. Gerek Akdeniz'de bizimle mutabakatını o ifadelerde gördünüz. Bir mutabakat halinde de oradaki çalışmalarımız bizim aynen devam ediyor. Zaten NATO mensubu bir ülke olarak Türkiye'ye karşı NATO'nun takınması gereken tavır bu olmalıdır. Bunun dışında bir şey olamaz. "

G. KIBRIS SABOTE ETTİ

Güney Kıbrıs yönetiminin sondaj aramasıyla ilgili olarak Erdoğan, "Güney Kıbrıs yanlış hareket içindedir. Müzakere sürecini sabote eden bir süreçtir" ifadelerini kullandı.

ABD yetkilisinin İsrail'e Türkiye ile arayı düzelt çağrısını isabetli bulduğunu açıklayan Erdoğan'ın hedefinde İsrail yönetimi vardı:

İSRAİL YÖNETİMİ YALNIZLIĞI TERCİH ETTİ

"Türkiye gibi dostunu kaybetmek süretiyle bölgede yalnızlığı tercih etmiştir. Her zaman söylüyorum. Açıklamalarımız asla halkına yönelik değildir. Hele hele musevi vatandaşlarıma hiç değildir. İsrail yönetimi kendi içindeki çatışmalarını halkına bedel ödetmiştir."