BIST 10.263
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.397,02
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Demirel'i ihanetle suçladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü üniversite adayları için "Suudi Arabistan'a gitsinler" diyen Süleyman Demirel'i hedef aldı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, çobanlıktan cumhurbaşkanlığına yükselen Demirel'in, başörtülü öğrenciler hakkında söylediği sözlerle özüne ihanet etttiğini savundu.

Yeni eğitim modeli üzerine tartışmalar sürüyor. Kesintisiz eğitim modelini 28 Şubat'ın dayatması olarak gören Erdoğan, isim vermeden 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e yüklendi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Demirel'in başörtülü öğrenciler hakkında söylediği o sözlere tepkiliydi:

YOKSULUN ÇOCUĞU TAMİRCİ OLSUN İSTEDİLER

"28 Şubat sürecinde demokrasi dışı unsurlar kesintisiz eğitimi dayattılar. Pedogojik kaygıyla değil ideolojik eğitimi dayattılar. İmam hatiplerinin önünü kesmek için bunu yaptılar. Meslek liselerinin önünü kesmek için bunu yaptılar. Zenginin çocuğu okusun ama yoksulun çocuğu tamirci olsun kapıcının çocuğu kapıcı olsun diye bu düzenlemeyi yaptılar. 

BÖYLE ŞEY OLUR MU?

Çobanlıktan Cumhurbaşkanlığına kadar yükselenler "başörtüsüyle okumak isteyenler Suudi Arabistan'a gitsin" diyecek kadar bunlara payanda oldu. Ve kendisine özüne ihanet etti. Çobanlıktan geleceksin Cumhurbaşkanı olacaksın digerleri için de 'Arabistan'a gideceksin' böyle şey olur mu? Nice genç vatan hasretiyle eğitim görmek zorunda kaldı. İşte biz bugün zulmü sona erdiriyoruz."


MHP'Yİ HANGİ SÖZLERLE ELEŞTİRDİ? SONRAKİ SAYFADA... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Başbakan Erdoğan, partinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Komisyonunda yaşananlarla ilgili olarak MHP'nin tutumuna da değindi ve MHP'ye şu eleştirileri yöneltti: 

CHP'YE VAGON OLDULAR

''MHP'nin tutumuna da özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Yönetiminden çok ben MHP'ye gönül veren kardeşlerime seslenmek istiyorum. Gönül verdikleri MHP yönetimi nerededir? Ne yapıyor? MHP, kendi parti tabanının talep, istek ve arzularını göz ardı ederek bir kez daha CHP'ye vagon olmayı tercih etmiştir.

MHP, 28 Şubat'la olan bağlantısını koparmak adına çok büyük bir fırsatı elinin tersiyle itmiştir. Bir kez daha statükodan yanında tavır almıştır. MHP'ye oy vermiş, gönül vermiş kardeşlerimin, MHP milletvekillerinin 28 Şubat ürünü kesintisiz eğitime sahip çıkmalarını en güzel şekilde takdir edeceklerine inanıyorum.''