BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan CHPye can kurban

Başbakan Erdoğan bugün Bartın'daydı... Hedefinde Bahçeli ve Baykal vardı. Bahçeli'ye hesap soran Erdoğan, Baykal'ı da kendi sözleriyle vurdu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisi tarafından Bartın'da düzenlenen mitingde yine Baykal ve Bahçeli'ye vurdu... Baykal için "sen televole veya çarkıfelek'e çık, orada iyi şovmen arkadaşların var" dedi...

Bir de soru sordu;
Erdoğan, ''Sayın Baykal sen ne kadar oy alacaksın onu söyle. Birinci olacak mısın, olmayacak mısın onu söyle. Birinci olamayacaksan, zaten ondan ben de çok memnun olurum, böyle muhalefete can kurban...'' dedi.

Erdoğan'ın Baykal'a yönelik sözleri bu kadarla da sınırlı değildi. İşte Baykal için döktürdükleri;

KAÇ GOL YİYECEK: "Bunlar da böyle idarecilik, midarecelik öyle bir şey yok. Zaten Sayın Baykal'ın böyle bir derdi de yok. İktidara gelmek diye bir derdi yok. Bunu kendisi söylüyor. Ne dedi, 'AK Parti bu seçimde yüzde 52'nin altına düşerse başarısız'... Şimdi yani bu daha maça çıkarken mağlubiyeti kabul etmiş zaten. Kabul etmiş de şu anda kaç gol yiyecek onun hesabını yapıyor. Yani 3 mü, 4 mü, 5 mi yiyecek? Yani 'ne kadar az yersem o kadar karlıyım'... Bir siyasi partinin lideri bunu söyler mi? Senin seçimi kazanmayı konuşman lazım."


SEN TELEVOLEYE ÇIK: "Televizyon da televizyon, televizyon da televizyon....Artık bıktım ya...İlla televizyona çıkacaksan, buyur çarkıfelek, buyur televole, çık. Orada senin iyi şovmen arkadaşların da var. O şovmen arkadaşlarınla beraber güzel bir senaryo ortaya koyarsınız. Zaten onlar, seni görmeden de bu işi yapıyorlar. Beraberce yapın, biz de izleriz." 

BAHÇELİ'YE NİYE KAÇTIN DİYE SORDU
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]


NİYE BIRAKTIN KAÇTIN?

Hızlı tren, boğaz tüp geçidi, Bolu Tüneli, Karadeniz Otoyolu yatırımlarını anlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Sayın Baykal dün çıkmış diyor ki 'AK Parti'nin iktidarı döneminde bu kadar gelir oldu, bunlar nereye gitti?' En yüksek gelir bu dönemde oldu' diyor. Şecaat arz ederken sirkatini söylüyor. Evet, bizim iktidarımız en yüksek geliri elde ettiyse işte bu yatırımları da yaptı, demek ki başarılı bir iktidar. Sen ne yaptın onu söyle. Ben sana senin ne yaptığını soruyorum. Sayın Bahçeli 3.5 yıl bizden önce iktidara ortak oldu. Millet beş yıllığına görev verdi. Niye bıraktın gittin? 5 yılı tamamlamadılar. Kimse sana 'bırak' demedi. Niye kaçtın? Onun cevabını ver. İnanın bunların eline 5, 10 tane koyun verin, kaybedip gelirler. Bunlar da böyle idarecilik, midarecelik öyle bir şey yok.

Zaten Sayın Baykal'ın böyle bir derdi de yok. İktidara gelmek diye bir derdi yok. Bunu kendisi söylüyor. Ne dedi, 'AK Parti bu seçimde yüzde 52'nin altına düşerse başarısız'... Şimdi yani bu daha maça çıkarken mağlubiyeti kabul etmiş zaten. Kabul etmiş de şu anda kaç gol yiyecek onun hesabını yapıyor. Yani 3 mü, 4 mü, 5 mi yiyecek? Yani 'ne kadar az yersem o kadar karlıyım'... Bir siyasi partinin lideri bunu söyler mi? Senin seçimi kazanmayı konuşman lazım. Sayın Baykal, sen ne kadar oy alacaksın onu söyle. Birinci olacak mısın, olmayacak mısın onu söyle. Birinci olamayacaksan zaten ondan ben de çok memnun olurum, böyle muhalefete can kurban...''

ÜÇLÜ EKİP; BAYKAL, MHP, YANDAŞ MEDYA...
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

ÜÇLÜ KURMUŞLAR

Başbakan Erdoğan, iktidarları döneminde tüm illerin üniversiteye kavuştuğunu, ayrım yapmadıklarını, artık üniversitesiz il bulunmadığını ifade etti.

Tüm dünyada işsizlik olduğunu, işsizlikle mücadele ettiklerini söyleyen Erdoğan, ''Tabii ki bunu azaltmanın gayreti içerisinde olacağız. İşsizlik fonundan destekliyoruz. Sosyal devlet ilkemizi de unutmadık, unutmuyoruz'' dedi.

''Bunlar bir üçlü kurmuşlar, CHP, MHP ve yandaş medya. Bu ülkede iktidarı bunlar belirlemiyor. Bu ülkede iktidarı burası belirliyor, siz. AK Parti medya ile gelmedi. AK Parti medyaya rağmen geldi'' diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama ne diyor Sayın Baykal, 'Ben Ergenekon'un avukatıyım' diyor. Düşünün, 'ben medyanın bazılarının avukatıyım' diyor. Sayın Baykal biz de milletimizin avukatıyız. Farkımız bu. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyeceğiz ve yedirtmeyeceğiz, dedik. Bakınız Sayın Bahçeli diyor ki '28.5 milyar dolar biz IMF'ye borçlandık'. Bize ne kadar borçla devrettin Sayın Bahçeli? Dün iyice kimyası bozulmuş, hakaret üstüne hakaret ediyor. Ben hakaret etmiyorum, görüyorsunuz rakam söylüyorum. Bana 'müfteri' diyor. Eğer şu söylediğim rakamlar yanlışsa çık açıkla. 23.5 milyar dolar borçla biz devraldık. Şu anda 7.8 milyar dolar borca indirdik. Onlar borçlandı biz borç ödedik, ortada...''