BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.409,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan cemaate ateş püskürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da TIR'ın durduruluş anının videosunun yayınlanmasına ilişkin konuştu.

Abone ol

Erdoğan, Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'ndeki "6. Ordulular Sevgi Şöleni"nde yaptığı konuşmada, Adana'da Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait tırların durdurulması olayına değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün bir gazete, Adana'da Milli İstihbarat Teşkilatımızın tırlarına yapılan saldırının görüntülerini yayınladı. Milli İstihbarat Teşkilatımızın mensuplarına, oradaki Milli İstihbarat Teşkilatımızın mensubu yüzbaşıya, üsteğmene, oradaki diğer personele adeta düşmanmış gibi muamele yapılıyor" dedi.

 Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün bir gazete, Adana'da Milli İstihbarat Teşkilatımızın tırlarına yapılan saldırının görüntülerini yayımladı. Milli İstihbarat Teşkilatımızın mensuplarına, oradaki Milli İstihbarat Teşkilatımızın mensubu yüzbaşıya, üsteğmene, oradaki diğer personele adeta düşmanmış gibi muamele yapılıyor. MİT tırları durduruluyor. Şoförler tartaklanıyor. MİT personeli yere yatırılıyor. Üzerlerine silah doğrultuluyor. Bunu yapan kim? Bunu yapanlar, yaptıranlar paralel yapının emriyle hareket edenlerdir. Bunlar şirazeden çıkmışlar. Bunların kalpleri de gözleri de akılları da durmuş, kararmış. İşte bu görüntülerle birlikte bazı ses kayıtları da yayımlandı. Bu ülkenin polisine, savcısına, hakimine milletten değil başka yerlerden talimat geliyor. 'Her yolu kullanın' diyor. 'Gerekirse zayiat verin' diyor. 'Şu şu ülkeler bizim yanımızda, korkmayın' diyor.

Kendi ülkenize ihanet edin, ülkenize zarar verin' diyor. Bugün hala paralel yapıyı görmeyenler, görmek istemeyenler varsa onlara özellikle izan, insaf, sağduyu çağrısı yapıyorum. Açık söylüyorum bu paralel yapı, Türkiye'de yaşıyor ama bu milleti zerre kadar tanımıyor. İstiklali söz konusu olduğunda, bağımsızlığı, hürriyeti söz konusu olduğunda bu millet hiç kimseye eyvallah etmez. Hiç endişeniz olmasın. Bu paralel yapıyı nerede saklanırlarsa saklansınlar, nasıl gizlenirlerse gizlensinler bulacak, çıkaracak ve milletin huzurunda, hukuk içinde hesabını soracağız."

DUAYA DAVET BEDDUAYA LANET

Başbakan Erdoğan, salonda "Duaya davet, bedduaya lanet" şeklinde slogan atılması üzerine, "Evet. Doğrusu bu. Duaya davet, bedduaya lanet. Bu ihanet hiç kimsenin yanına kar kalmayacak. Bu ülkenin, bu aziz milletin kutlu yürüyüşünü hiç kimse durduramayacak, hiç kimse engelleyemeyecek" dedi.

Türkiye'de çok güzel ve önemli gelişmeler olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu malum medya, Türkiye'de yaşanan tarihi gelişmeleri güya örtmeye, karalamaya, perdelemeye çalışıyor. İşte dün gece Kazakistan'da ülkemiz adına çok önemli bir hadise yaşandı. Japonya ziyaretimizde Türksat 4A uydumuzun imal edildiği fabrikaya gittik. Orada uydumuzu gördük, teslim aldık. O uydu Tokyo'dan Kazakistan'a gitti, Baykonur Uzay Üssü'nden dün gece uzaya fırlatıldı. Türkiye'nin uzaydaki uydu sayısı artık 5'e yükseldi. Bugün şöyle gazetelere bakın. Bununla ilgili bir şey göremezsiniz. Bununla ilgili pek bir şey yok. Niye? Çünkü bu onları rahatsız ediyor. Çünkü Türkiye'nin teknolojide bu kadar ileri gitmesi bunları rahatsız ediyor. Değerli kardeşlerim! Türkiye'nin ekonomisi arttıkça bunlar rahatsız oluyor. İşte bakın, ocak ayında aylık ihracat, tüm zamanların en yüksek oranına yükseldi ama yazmadılar. Yazmazlar. Aynı şekilde sanayide üretim tüm zamanların rekoru oldu. Yine yazmadılar. Yazmazlar. İşlerine gelmez. Yazsalar da yazmasalar da Allah'ın izniyle biz inşallah bu uyduyu Japon mühendis ve bilim insanlarının yanında bizim genç Türk kardeşlerimizin de katkısıyla imal ettik. Şimdi, bir tane de orada imal ediliyor ama daha sonra inşallah Ankara Kazan'da bunları imal etmeye başlayacağız. Bu da yetmez. İnşallah Türkiye'de bu hız artarak devam edecek, inşallah bu hedefe en kısa zamanda ulaşacağız."

"Biz hep işimize baktık. Her zaman işimize bakacağız" diyen Erdoğan, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine muhakkak çıkaracaklarını ifade ederek, "İnsanımızı daha güçlü kılacağız. Kardeşliğimizi yüceltmek için çok daha fazla çalışacağız" dedi.