BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Çankayaya çıkar mı?

Erdoğan'ın uzun süre danışmanlığını yaptı. Onu bilen birisi olarak Başbakanın Çankaya'ya çıkma iddiasını cevapladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın eski danışmanı Cüneyd Zapsu, 'Başbakan seçimden sonra Köşk'e çıkmak ister mi?' sorusuna yanıt verdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin, önceki gün Almanya Büyükelçiliği'nde ev sahipliği yaptığı resepsiyonun sürpriz ismi Erdoğan'ın da uzun süre danışmanlığını yapan işadamı Cüneyt Zapsu idi.

Kuruluşundan bu yana aktif yer aldığı parti yönetiminden 2008'de istifa eden Zapsu, kısa süre önce 'Cüneyt Zapsu Danışmanlık Anonim Şirketi'ni kurdu. Danışmanlık yaptığı şirketler arasında Almanya, Rusya ve ABD'nin önde gelen enerji ve yatırım devleri yer alıyor.

DEMİREL GİBİ YAPMAZ

Başbakan Erdoğan ile yıllara dayanan yakın ilişkisi nedeniyle sohbetin ilk konusu Çankaya Köşkü'nün bir sonraki konuğuydu. Akşam gazetesinden Utku Çakırözer'in haberine göre Zapsu, 'Başbakan seçimden sonra Köşk'e çıkmak ister mi?' sorusuna şu yanıtı verdi:

'Başbakan istese son seçimde Cumhurbaşkanı olurdu. Hakkıdır da. Ama bu hakkından kendi isteğiyle feragat etti. Şimdi ise bu çıkışın partisinin bütünlüğünü zedeleyeceği yönünde bir güvensizlik, belirsizlik hissederse kesinlikle çıkmaz. Yani Demirel gibi yapmaz. Ama eğer kendisinden sonrasına ilişkin kafasında tereddüt yoksa ve çıkmayı isterse hakkıdır da. Çünkü Türkiye için neredeyse 24 saat fedakarca çalışıyor.'