BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  POLİTİKA

Erdogan: Bunlar kadir kıymet bilmiyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumunu değerlendirdi, Barzani'ye uyarılarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan Barzani'nin memurlarının maaşlarını ödeyemez hale geldiklerinde kendilerinin yardımcı olduklarını hatırlatarak, "Fakat bunlar kadir kıymet bilmiyorlar. Yoksa bizim onlarla alıp veremediğimiz bir şey yok. Ne ABD ne Rusya, bizim gibi yardım etmedi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'ye dönüşü öncesi New York'ta gazetecilere konuştu. Erdoğan'ın referandum krizine gilişkin açıklamaları şöyle:

"İLİŞKİLERİ BARZANİ BU HALE GETİRDİ"

Türkiye’nin Barzani ile ilişkileri iyiydi, nasıl oldu da neredeyse kopma noktasına geldi?

“Kopma noktasına geldi” diyorsanız, bunu Barzani bu hale getirdi. Memurlarına maaş ödeyemez hale geldiklerinde onlara biz yardımcı olduk. Başbakanlığım dönemiydi, 2 milyar dolar kredi verdik ki maaş ödesinler. Fakat bunlar kadir kıymet bilmiyorlar. Yoksa bizim onlarla alıp veremediğimiz bir şey yok. Ne ABD ne Rusya, bizim gibi yardım etmedi.

"İSTİKAMETLERİNİ KAYBETTİLER"

Sınırlarımızı kapatabilir miyiz?

Atılacak adımlar, yapacağımız değerlendirme neticesinde belirlenecek. Kararlarımızı açıkladıktan sonra ne olacağını görmüş oluruz. Ama o topraklar sadece Kürtlere ait değil. Türkmen’i var, Arap’ı var. Dolayısıyla birilerinin orada sadece kendileri varmış gibi hareket etmeleri son derece yanlış. Tarihi boyutuna girersek işler değişir. Orada Türkmenlerin parti merkezini ateşe tuttular. Birilerinin giderek istikametlerini iyice kaybettiğini görüyoruz.

Referanduma en güçlü destek İsrail’den...

İsrail’in bu tavrını doğru bulmuyoruz. Bunu New York’ta görüştüğüm Yahudi kuruluşlarının temsilcilerine de anlattım. İsrail’in ilişkileri menfi yönde etkileyecek tavırlardan uzak durması lazım.