BIST 10.644
DOLAR 32,11
EURO 35,05
ALTIN 2.524,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erdoğan: Bize laf yetiştirmeyin!

Yargıtay Başkanı Gerçeker'i eleştiren Erdoğan, "Bize laf yetiştirmeyin. Yargı meydanda değil, kararıyla konuşur" dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i eleştirerek, "Çıkıp laf yetiştirmeyin, siyasetçi gibi ortada dolaşmayın. Yargı meydanlarda konuşmaz, kararlarıyla konuşur. Yargının ve yürütmenin nasıl çalışacağı ortada. Bu ülkede bir yargı oligarşisi oluşturulmuş, bununla yürütme engellenmek isteniyor" dedi.

Partisinin Bursa İl Teşkilatınca muhtarlara, sivil toplum örgütlerine ve medya kuruluşlarının temsilcilerine verilen iftar yemeğinin ardından konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i eleştirdi.

'MİLLETİN ÖN BAHÇESİ OLACAKSIN'

Erdoğan, "Yargıtay Başkanı, 'kimsenin ön arka bahçesi olmayacağız' dedi. Sen milletin ön bahçesi olmayacaksın da kimin ön bahçesi olacaksın. Biz sizden millet adına karar vermenizi istiyoruz. Çıkıp laf etmeyin, siyasetçi gibi ortada dolaşmayın. Yargı meydanlarda konuşmaz, kararlarıyla konuşur. Bize laf yetiştirmeyin. bu ülkede yasaların nasıl çalışacağı, yürütmenin nasıl, yargının nasıl çalışacağı ortadadır. Bu ülkede bir yargı oligarşisi oluşturulmuş, bununla yürütme engellenmek isteniyor" diye konuştu.

12 Eylül'deki halk oylamasının güçlü ekonomi, güçlü Türkiye için önem arz ettiğini anlatan Başbakan Erdoğan, "12 Eylül'de kaybeden bir veya bir kaç siyasi parti olmayacak. 12 Eylül'de kazanan da AK Parti olmayacak, herhangi bir kesim, zümre olmayacak. 12 Eylül'de Türkiye'nin tamamı kazanacak" diye konuştu.

'DEMOKRASİ YOKSA YATIRICI DA GELMEZ'

"Prangalardan kurtulmuş olarak yolumuza devam etmek istiyoruz. 13 Eylül'den sonra Türkiye istikrarlı sağlam bir zemine kavuşacak. 8 yıldır ülkeyi tanıştırdığımız sihirli kavram olan istikrar ve güvenin kaybolmasını istemiyoruz" diyen Erdoğan, "Bununla büyümeye devam edeceğiz. İstikrarı, güveni, ileri demokrasisi olmayan bir ülkeye kimse yatırım yapmaz. Çünkü demokrasiyle ekonomi atbaşıdır. Eğer demokrasi ileriye taşıyorsanız ekonomi de patlayacaktır. Bu sayede son 8 yılda ekonomide sıçrama yaptık. Milli gelir bire üç katladı. Daha da katlamaya devam edecek" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Pakistan'a yardım kampanyası kapsamında 138 milyon TL toplandığını, referandumun ardından bir heyetle Pakistan'ı ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.