BIST 10.400
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.409,50
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan, Baküyü memnun etti

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik imzalanan anlaşma nedeniyle Ankara'ya sitem eden Bakü'yü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Washington'da memnun etti.

Abone ol

Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede ve sonrasında düzenlenen basın toplantısında Karabağ konusunda Azerbaycan tezlerini savunması Bakü'de memnuniyetle karşılandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Siyasi ve Sosyal meselelerden sorumlu sözcüsü Ali Hasanov, Başbakan Erdoğan'ın ABD temasları kapsamında Azerbayan'ın tezlerini savunduğunu ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını aktardı. Azeri yetkili bundan dolayı ülkesinin Erdoğan'a minnettar olduğunu ifade etti.

Hasanov, Türkiye Başbakan'ın Azerbaycan Meclisi'nde verdiği sözlere sadık kaldığını sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Türkiye ve Azerbaycan'ın menfaatlerinin bir olduğuna dikkat çekti.

Bu arada Hasanov, ABD'nin Karabağ'da kullanılmak üzere Ermenistan yönetimine verdiği 8 milyon doların bu ülkenin tarafsızlığına gölge düşürdüğünü dile getirdi. Hasanov, ABD'nin Minsk Grubu ülkelerinden biri olduğunu hatırlatarak, Washington'un Karabağ konusunda tatarsızlığını yitirdiğini ifade etti.