BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.510,13
HABER /  EKONOMİ

Bugün aç seneye öde

Türkiye’nin en büyük pizza restoranlar zinciri Pizza Pizza, yurt çapında 90 yeni şube açacak.

Abone ol

45 ilde 160 şubesi bulunan firma, yeni yılla birlikte avantajlı franchising modelini devreye alarak 2010’da 250 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

Bu proje ile bir ilke imza atan Pizza Pizza, yeni iş modelinin koşulları ve destek kapsamını 10–13 Aralık tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi’nde yapılacak “Bayim Olur Musun? Fuarı”nda girişimcilerle paylaşacak.

Türkiye’nin en büyük pizza restoranlar zinciri Pizza Pizza, 2010 yılında şube sayısını 250’ye çıkarmayı hedefliyor. Şu anda Türkiye’nin 45 ilinde 160 şubesi bulunan Pizza Pizza’nın 2010 yılı sonuna kadar açmayı hedeflediği yeni şube sayısı ise 90. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da 20. şubesini açan firma, 10 – 13 Aralık tarihlerinde CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek “Bayim Olur Musun? Fuarı”nda girişimcilerle buluşacak. Pizza Pizza fuarda, yeni yılla birlikte uygulamaya alacağı avantajlı franchising modeli “Bugün aç, Seneye öde”nin koşullarını ve desteklerini paylaşacak.

Franchising alanında bir ilk

Pizza lezzetini Türk damak tadıyla birleştiren Pizza Pizza 15. yılı için özel olarak geliştirdiği “Bugün aç, Seneye öde” franchise modeli ile Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atıyor. Destek konseptli, bir ödeme planı olan bu sistemde, bayi adayından sadece banka teminat mektubu istenecek. Bayi adayı, bugün açtığı dükkânın bedelini gelecek sene ödeyecek. Yatırımın tamamını Pizza Pizza’nın yaptığı bu sistemde, işletme hakkı ise girişimcinin olacak. Ülkemizde bir ilk niteliği taşiyan bu franchising sistemi herhangi bir taksit ya da yarısını şimdi öde yarısını sonra öde sistemi değil.

“2010’da 90 yeni şube açacağız”

Konuyla ilgili açıklama yapan Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, “Global kriz, az riskle yatırım imkânı veren franchising sistemine olan talebi artırdı. Yatırımcıya az maliyetle yüksek kâr olanağı veriyoruz. Krizi, girişimci için fırsata çevirme şansı sunuyoruz. ‘Bugün aç, Seneye öde’ konseptli yeni franchising sistemi alanında bir ilk. Amacımız gerçekten iş yapmak isteyen girişimciye bir fırsat vermek ve işe doğru yerden başlamasını sağlamak. Bu sistem ile franchisee adayımız işine daha iyi odaklanma fırsatı yakalayabilecek” dedi. Pizza Pizza’nın bu yıl 7.’si gerçekleşecek “Bayim Olur Musun? Fuarı”na katılacağını belirten Türker, “Bizim için bu fuar çok anlamlı. Türkiye’de franchisingin yarattığı iş hacmi 50 milyar dolar civarında. Pizza Pizza olarak, 2010 sonuna kadar açaçağımız 90 yeni şubeyi vereceğimiz adaylar ile buluşmak ve tanışmak için burası çok iyi bir nokta. Hedeflerimiz büyük. 2010’da sadece İstanbul’da şu an 20 olan şube sayımızı 60’a çikarmak için kolları sıvadık. Bunun yanı sıra farklı bölgelerden gelecek talepleri de fuarda değerlendireceğiz” dedi. Türker, Pizza Pizza’nın yurt içinde franchising anlamında gelişimine dikkat çekerek, zamanla yurt dışında da Pizza Pizza noktalarının olacağının altını çizdi.

Pizza Pizza franchise koşulları nedir?

1. 30 bin dolar franchise giriş bedeli (isim hakkı) gerekiyor.
2. Yatırım bedeli, 100 m2 için konuma göre 80-150 bin TL arası değişiyor. İlk sene için herhangi bir ücret istenmiyor. 15.Yıla özel yatırım modeli ile ödeme 1 yıl sonrasında yapılıyor.
3. Yatırımın geri dönüşü: Açılan işletmenin yeri ve konumuna göre hedeflenen ciro oranlarına doğru orantılı olarak 18 – 26 ay arası.

Neden Pizza Pizza?

Pizza Pizza, en güçlü yerel pizza markası olma özelligi taşiyor. TNS Piar’ın 2009 yılında yaptığı araştırmaya göre pizza, Türkiye’de en çok tercih edilen fast food ürünlerinden biri. Aynı araştırmaya göre Pizza Pizza en sık tercih edilen pizza restoranı ve en çok hatırlanan pizza restoranı markası olma özelliği taşiyor.

Pizza Pizza, İzmir Torbalı’daki ISO 22000 kalite belgesine sahip olan entegre tesislerinde pizza malzemelerinin % 85’ini üretmekte olup, kalan ürünlerini de Türkiye’ nin önde gelen en iyi tedarikçilerinden temin etmektedir. Soğuk zincir kurallarına uygun olarak Türkiye’nin her yerine ulaşan çok güçlü bir lojistik yapılanmaya da sahiptir.

Entegre üretimin İzmir Torbalı merkezde yapılıyor olması, tüm tedarik malzemelerinin tek noktadan transferi maliyetleri önemli ölçüde aşağıya çekiyor. Hem franchiseelerin kar marjı yüksek oluyor, hem de tüketici kalite standardını yakalamış ürünleri daha ekonomik olarak tüketebiliyor.

Pizza Pizza, yüzde 98 franchiseeler tarafından yönetilen bir sisteme sahip. Bunun için çok iyi bir denetim ekibi, stok kontrol, standardizasyon, geniş bir lojistik ve üretim ağı yapılanması bulunuyor.

Franchiseelerine sistematik eğitimler yanında, pazarlama ve satış kampanyaları, reklam ve halkla ilişkiler faaliyetleri, iç mimar ve dekorasyon hizmetleri, Ar-Ge çalismalari, yeni ürün ve menü geliştirme çalismalari, entegre üretim ve lojistik destekler sunuyor.

Tüketicisi ile iletişim kuruyor. İzmir Torbalı’da tüm Türkiye’ye hizmet veren günde ortalama 14 bin çagri alan bir Çagri Merkezi bulunuyor. Pizza Pizza bu şekilde hem sipariş alıyor, hem de tüketicisinin nabzını tutuyor.

Pizza Pizza’nın franchising sistemi hakkında daha detaylı bilgi almak için www.pizzapizza.com.tr adresi ziyaret edilebilir veya 0 (232) 853 70 70 no’lu telefondan franchise yetkilisine ulaşılabilir.