BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Bahçeliye özürlü dedi

Erdoğan bu kez Antalya'da Bahçeli'ye yüklendi. Bahçeli'nin harcırah eleştirilerine sinirlenen Erdoğan yine esip gürledi!

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini, harcırah almak için yurtdışına gitmekle suçladığını'' belirterek, ''Ettiği lafa bak. Eline diline dursun. Sen uçağa binme özürlüysen ben ne yapayım'' dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Antalya'da düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, muhalefetin ''Yolsuzlukla mücadele'' konusunda söylediklerine işaret ederek, ''Senin neyine yolsuzlukla mücadele? Bu iktidarın yolsuzlukla en ufak bir alıp veremediği olsaydı biz yolsuzluğun içinde batar, bu yatırımları yapamazdık. Biz bütün borçlarınızı temizliyoruz. Biz bu yatırımları yapıyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, ''CHP Lideri Deniz Baykal'ın yıllarca Antalya milletvekilliği ve bakanlık yaptığını, ancak Antalya-Alanya yolunu yapamadığını'' kaydederek, kendilerinin göreve geldikten sonra yaptıklarını, gerçeklerin ortada olduğunu ancak muhalefetin bunu bile göremediğini'' söyledi.

BAHÇELİ'YE ÖZÜRLÜ YAKIŞTIRMASI

''Bugün çok çirkin bir şey daha duyduğunu'' ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sayın Bahçeli sıkılmadan bir şey daha diyor. İnsanda ar olur ar. Dediği lafa bak. 'Başbakan harcırah almak için yurt dışına gidiyor.' Ettiği lafa bak. Eline diline dursun. Sen uçağa binme özürlüysen ben ne yapayım. Diyorsun ki, 'Ben Başbakan Yardımcısı iken üç ülkeye gittim.' Yani bir Başbakan Yardımcısı üç ülkeye gitmekle övünür mü? Bir Başbakan Yardımcısı Türkiye'nin 81 vilayetine gitmemekle övünebilir mi? Sivas'tan öteye gidemiyorsun. Hadi git, orada da siyaset yap. Sayın Baykal sen de git. Orada da siyaset yap. Oralar Türkiye... 780 bin kilometrelik vatan toprakları. Hani milliyetçiydin sen? Ne milliyetçiliği be... Sen kafatası milliyetçisisin, kafatası. Bunlar ülkeme, halkıma hizmetle yarışanlardan değil. Milliyetçilik, halkının değerleriyle özdeş yaşayan, halkına hizmetkar olmayı kendine gaye edinen bir anlayıştır.

Ben buradan Moğolistan'a gidiyorum. Niçin? Moğolistan'da Orhun Anıtları var. Orhun Anıtları'na gittik, gezdik, dolaştık. Ne var ne yok diye. Sayın Bahçeli konuştuğu zaman Orhun'dan başlıyor anlatmaya. Acaba gittin mi? Gidemezsin. Çünkü biz uçakla tarlaya indik. Hele bir de onu duysa hiç gidemez. Gördük baktık ki safari yapıyoruz. Çünkü çöl gibi. Dedik olmaz. Dedik biz Türkiye olarak bu 42 kilometrelik yolu yapacağız. Yolu yaptık ve açtık.''