BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, Alman Bakan'ı kabul etti

PKK'ya destek veren sözleriyle Ankara'nın tepkisini çeken Almanya Dışişleri Bakanı Frank- Walker Steinmeir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü.

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanı Frank- Walter Steinmeir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırık tarafından kabul edildi. Görüşmede iki ülke arasındaki gerginlik gündeme gelirken Steinmeir, yaşanan gerileme rağmen diyaloğun muhafaza edilmesi temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'i kabul etti.

Steinmeier, öncesinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından da kabul edildi.  Başbakan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul ettiği Steinmeier'i Almanya'da cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesi dolayısıyla tebrik etti.

BİNALİ YILDIRIM'DAN AB ELEŞTİRİSİ

Yıldırım, Türkiye'nin, AB çevrelerinden gelen haksız eleştirileri esefle karşıladığını ve diyaloğun sürdürülmesine önem verdiğini bildirdi.

Görüşmede, Almanya'yı yakın bir dost ve müttefik olarak gördüklerini belirten Yıldırım, Gülen örgütü, PKK ve IŞİD başta olmak üzere bütün örgütlerle mücadelede iş birliğini artırarak sürdürmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye'nin, AB çevrelerinden gelen haksız eleştirileri esefle karşıladığını ve diyaloğun sürdürülmesine önem verdiğini vurgulayan Yıldırım, Almanya'nın bu alandaki çabalara katkı sağlamasını beklediklerini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de Türkiye'nin terörle mücadelesine destek verdiklerini belirtti.

Diyaloğun muhafaza edilmesine önem atfettiklerini aktaran Steinmeier, gelecek süreçte Türkiye ve Almanya'nın her alanda iş birliği içinde olmasının önem arz ettiğini vurguladı.

Steinmeier, TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından da kabul edildi ve 15 Temmuz darbe girişiminde hasar gören meclis binasını da ziyaret etti.

ALMAN BAKAN'IN TBMM ZİYARETİ

İsmail Kahraman, TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, Steinmeier'i Türkiye'den görmekten dolayı memnun olduğunu belirterek, "Temaslarımız inşallah müsbet geçer. Müttefik ve dostlukları çok eski tarihe dayalı iki devletiz. Milletlerimiz arasında derin bir sevgi bağı var." ifadesini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ise "Burada, 15 Temmuz gecesi bu anlamlı mekanda, zira bu demokratik kurumun varlığı o gece tehdit altındaydı." dedi.

15 Temmuz gecesi insanların hayatlarını kaybettiğini hatırlatan Steinmeier, darbe teşebbüsünü şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaştıklarını dile getirdi.

Steinmeier, "Demokratik kurumları korumak için savunan insanlara büyük saygı duyduğumuzu da bu vesileyle ifade etmek istiyorum." diye konuştu.