BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan açıkladı! Türkiye'den o ülkeye otobüs yardımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB'nin Somali'ye 30 tane otobüs yardımında bulunacağını açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve BM Genel Sekreter Vekili Jan Eliasson ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İBB tarafından 30 tane otobüsün sıfırlanarak Mogadişu Belediyesine en kısa zamanda ulaştırılacağı müjdesini veren Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

TAKDİRE ŞAYAN BİR ÇABAYDI

Bölgesel başkanlar, seçim sistemi konusunda gerçekten takdire şayan bir çaba gösterdiler. Sorunların barışçıl olarak çözüme kavuşturulması konusunda çok değerli bir adım attılar. 

TÜRKİYE SOMALİ'NİN İNŞASINA DESTEK VERECEK

Türkiye Somali'nin yeniden inşasına destek vermektedir. Somali ülkemizin Avrupa ilişkilerinin simgesi olmuştur. İnşallah Somali bir barış ve istikrar ülkesi olana kadar desteğimizi devem ettireceğiz.

EN BÜYÜK BÜYÜKELÇİLİĞİMİZİ AÇIYORUZ

En büyük büyükelçiliğimizi Mogadişu'ya açmıştık. Yatırımlar konusunda artık daha cesur adımların atılması gerekiyor. Türkiye olarak biz 5 yıl içerisinde ayni ve nakti destek 370 milyon dolardır. Ayrıca özel sektör yatırımları da 100 milyon dolar civarındadır. 

30 TANE OTOBÜS SOMALİ'YE GÖNDERİLECEK

Şuana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Somaliye yaptığı ciddi yatırım var. 30 tane otobüs sıfırlanarak Mogadişu Belediyesine en kısa zamanda ulaştırılacak. Böylece bir toplu taşım süreci de Mogadişu'da başlamış olacak.