BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,74
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan açıkladı! Türkiye NATO tatbikatından askerini çekti sebebi olay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan NATO tatbikatındaki Türk askerleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Tatbikatta, düşman tablosu diye Erdoğan ve Atatürk'ün fotoğrafını kullanıldı. Bunun üzerine Türkiye askerini NATO tatbikatından çekti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda son dakika gelişmeyi duyurdu.

Erdoğan' Norveç'in imza attığı skandala tepki göstererek ''NATO tatbikatında 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik'' dedi. Erdoğan olayın ayrıntılarını da açıkladı ve şu bilgileri verdi:

NATO TATBİKATINDAN ASKERİMİZİ ÇEKTİK

-Dün, Norveç'te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk'ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik. 

ABD'YE TEPKİ: NE YAPTINIZ YA! HİÇ KUSURA BAKMAYIN

Erdoğa ABD'ye de konuşmasında mesajlar verdi. İşte öne çıkan sözleri;

-Çok kolay çözebileceğimiz nice sorun Amerika tarafından ısrarla çıkmaza sürüklenmiştir. Rakka, Mümbiç, Deyrizor böyledir. Bu işi beraber halledelim dediğimiz zaman önceki yönetim, endişe etmeyin demelerine rağmen, Obama kaç kere bu sözü vermiş olmasına rağmen bu sözü tutmamıştır. Ardından gelen yönetim; "Terör örgütü YPG'nin, artık orada biz YPG ile değil, SDG ile işbirliği yapıyoruz". Yapmayın. Bütün bunlar ortada. Siz 12 bin kilometre uzaklıktan acaba Suriye'ye niçin geliyorsunuz? Neden?

DEAŞ'A BOL BOL DOLAR ÖDEDİNİZ

Bu soru sorulmaz mı? Bana vatandaşım soruyor. DEAŞ'la mücadele. Başlık bu. Ne yaptınız ya? DEAŞ'a bol bol dolar ödediniz. Benim askerim, ÖSO kahramanca mücadelesini verdi. 2000 kilometrekarelik alan DEAŞ'tan böyle temizlendi. Öbürleri ise zafer işaretleri ile onları dolar ödemek suretiyle uğurluyorlar. Daha önce bütün bunlarla ilgili uyarıları nerede, kim, nasıl, ne yaptı, hepsini bildirdik.  Amerika'nın bu örgütler üzerinden hayata geçirmeye çalıştığı senaryonun farkındayız. İttifak başka bir şey ama bu müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak başka bir şey. Kusura bakmayın yanlışları söyleyeceğiz.

DEAŞ'I ONLAR İCAT ETTİ

Gerekli bağlantıları vs yaptılar, yapıyorlar. Oyun başka. Zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor. Maalesef içimizde de bunlar var. Biz silahı güç olarak kabul ediyorsak o zaman bırakalım biz siyaseti. Haktan daha güçlü bir şey olamaz. DEAŞ denilen örgütü bu örgütle mücadele ettiğini söyleyenler tarafından icat edilmiş bir katiller ordusu.

Erdoğan: Başbakanla konuştum sorunu çözeceğiz!

SON TERÖRİST ÖLDÜRÜLÜNCEYE KADAR DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye içeride ve dışarıda çok zorlu bir mücadele yürütüyor. Daha dün Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne yönelik operasyonlarda 2 askerimizi şehit verdik. Rabbim tüm şehitlere rahmet eylesin. Terör örgütünü sınırımızın her iki tarafında da rahat bırakmıyoruz, rahat bırakmayacağız. Onları inlerine kadar takip ediyoruz, edeceğiz. Operasyonlar kesintisiz sürüyor. O bölgede yoğun kar var, yoğun bir kış var ama silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız bu temasları aynı kararlılıkla devam ettiriyor. Son terörist de imha edilene veya teslim olana kadar bu operasyonlar devam edecektir. 

FETÖ MESAJI: ACIRSANIZ ACINACAK DURUMA DÜŞERSİNİZ

FETÖ ile ilgili davalar yavaş yavaş neticelenmeye başladı, elde edilen bilgiler ışığında yeni operasyonlar da devam ediyor. Kazıyana kadar bize durmak yok. Asla ara vermek yok. Hangi kurumumuzda varsa, askerimizde, polisimizde, bakanlıklarımızda, yargıda nerede varsa temizlemeye devam edeceğiz. Onların inlerine girdik zaten. Hep söylüyorum acırsanız acınacak hale gelirsiniz.

AFRİN'İ TEMİZLEMEMİZ GEREKİYOR

Erdoğan'dan başkanlara istifa uyarısı! Sakın...

İdlib operasyonu planlandığı şekilde sürüyor. Türkiye, Rusya ve İran olarak ortak bir tutum geliştirme noktasında mesafe katettik. 22 Kasım'da Soçi'de biraraya geleceğiz. Afrin bizim için çok önemli sınırdaşımız konumunda. Afrin'i terör örgütü PYD'den temizlememiz gerekiyor. Amerika'nın Suriye krizi başladığından beri verdiği sözlerinin büyük bir bölümünü tutumaması hayal kırıklığı olmuştur. Afrin'de aynı oyuna gelmek istemiyoruz.

 'HİÇBİR ŞEY BİLMİYORSAN EY KILIÇDAROĞLU AÇ İNTERNETİ…'

Ana muhalefet partisinin başındaki zat şimdi de tutmuş sosyal güvenlik kurumumuza saldırıyor. Bunca kabahatin üzerine böyle bir çıkış yapması ayrı bir garabet. Senin cemaziyelevvelini biliyoruz. Ben şimdi buradan bütün milletime rakamlarla bu zatın SSK’nın başlında olduğu dönemi açıklıyorum. Bu zat ben SSK’yı 2 milyar zarar uğratmıştım diyordu. Bize 20 milyar zarara uğrattınız diye laf geveliyor. Hesap uzmanıyım dediğine bakmayın. Bu hesap kitap bilmez. Kendi dönemindeki zararın TÜFE hesabıyla bugün 42 milyar liraya geldiğini bilemez. Hiçbir şey bilmiyorsan ey Kılıçdaroğlu aç interneti orada bu hesabı otomatik olarak yapan programlar var onu kullan.

'BİZ BİRİNİ KURTARDIK, ÖTEKİNİ KURTARMAK CHP'LİLERE DÜŞER'

Bu ülkenin SGK gibi kurumlara ne kadar ihtiyacı varsa, derli toplu muhalefete ihtiyacı var. Birini biz kurtardık. Ötekini kurtarmak da CHP’liler düşer.

Erdoğan'ın tepki gösterdiği NATO tatbikatıyla ilgili bilinmeyenler!